Στην ευρύτερη περιοχή που χάθηκε ο συνταξιούχος οδηγός φορτηγού, γίνονται εκτεταμένες έρευνες τόσο από αέρος, όσο και από επίγειες δυνάμεις, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί ένα ίχνος του.

Ο Περικλής Τάχατος, πατέρας δύο παιδιών, έμενε στα Σέρβια. Εξαφανίστηκε την Κυριακή 3 Απριλίου, οδηγώντας το αυτοκίνητό του μάρκας Toyota Corolla, χρώματος ανθρακί με αριθμό κυκλοφορίας ΝΙΧ – 5816, το οποίο και μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί. Μαζί του και το σκυλάκι του, ένα μικρόσωμο χρώματος κανελί που ακούει στο όνομα Ιόλη.

«Έχουμε ψάξει παντού, ακόμα και σε γκρεμούς και δε βρήκαμε τίποτα. Έχει επικίνδυνα σημεία εδώ στο βουνό, που συνήθιζε να έρχεται για να μαζεύει κάστανα και να κάνει βόλτες με τον σκύλο του. Έχει γκρεμούς που φτάνουν τα 100 μέτρα βάθος που θα μπορούσε να έπεσε με το αμάξι. Αυτά είναι σημεία που ερευνήθηκαν με drone και με επίγειες δυνάμεις. Ψάχτηκαν όλες οι πιθανές διαδρομές χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Είχε βρέξει εκείνες τις ημέρες και μπορεί να εξαφανίστηκαν κάποια ίχνη, που πιθανόν να είχε αφήσει», ανέφερε ο Γιώργος Ζαλούμης, ομοσπονδιακός θηροφύλακας.

«Αν έπεφτε στη λίμνη, το μόνο μέρος που μπορεί να έφυγε το αυτοκίνητό του, είναι στο φράγμα, αλλά εκεί θα τον είχαν καταγράψει οι κάμερες. Παραλίμνια στις ακτές πάνω από 1 – 2 μέτρα δε φτάνει το νερό», κατέληξε ο κύριος Ζαλούμης.

Έρευνες στην περιοχή πραγματοποιήθηκαν και από εθελοντές του ΟΦΚΑΘ. Ο πρόεδρός τους Χρήστος Ράμος, είπε στο «Τούνελ»:

«Το βαθύτερο σημείο της λίμνης στο φράγμα Πολυφύτου αυτή την περίοδο μπορεί να φτάνει τα 80 – 90 μέτρα βάθος, το χειμώνα που φουσκώνουν τα νερά, μπορεί να ξεπεράσει και τα 150 μέτρα. Ψάχναμε αρκετές ημέρες, φτάσαμε μέχρι τα όρια της Κατερίνης από την πίσω πλευρά, αλλά δε βγάλαμε άκρη. Έχουμε καλύψει έναν πολύ μεγάλο ορεινό όγκο, γιατί στο νερό έκαναν εκτεταμένες έρευνες οι κρατικοί φορείς. Είχαν πέσει δύτες και ερεύνησαν μία ακτίνα περίπου δέκα χιλιομέτρων από αριστερά και δεξιά της γέφυρας.»

Οι τοπικές Αρχές αναφέρουν πως ύστερα από αίτημά τους, έγινε εκτενή έρευνα στη Λίμνη Πολυφύτου από δύτες της ΕΜΑΚ, το Λιμενικό, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και drones, με αρνητικό όμως αποτέλεσμα.

Η Αστυνομία πραγματοποίησε εκ νέου έρευνες μετά την προβολή της υπόθεσης στο «Τούνελ», με το δικό της προσωπικό, στα πρανή, στους γκρεμούς και σε όλες τις πιθανές διαδρομές του επαρχιακού οδικού δικτύου της περιοχής που θα μπορούσε να έχει περάσει ο αγνοούμενος. Στις έρευνες συμμετέχουν και άντρες της ΟΠΚΕ.

Δείτε λεπτομέρειες για την υπόθεση και τη βαθιά έρευνα του «Τούνελ», εδώ.
Πηγή:anikolouli.gr