Από τους 150 τόνους ελαιόλαδου και τους 350-400 τόνους βρώσιμης ελιάς το 2018 , στους 13, 5 τόνους λαδιού και 9 τόνους αντίστοιχα ελιάς το 2019. «Καταστροφική η χρονιά», όπως ανέφερε στο prlogos o Δημήτρης Παπαδόπουλος πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελιάς Ιμέρων.

Ο ΕΛΓΑ ήρθε να εκτιμήσει τη ζημιά και δύσκολα έβρισκε ελιές. Σημαντικότερες αιτίες ο παγετός του Φεβρουαρίου , αλλά και οι καταρρακτώδεις βροχές με τους ανέμους , οι οποίοι δεν επέτρεψαν την γονιμοποίηση. Ακόμα οι ελαιοπαραγωγοί δεν έχουν αποζημιωθεί από το 2017, γεγονός που δυσκολεύει ακόμα την κατάσταση.

«Είμαστε σε αναμονή για το τυποποιητήριο» συνέχισε ο κ. Παπαδόπουλος μετά και την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για την κατασκευή τυποποιητηρίου –εμφιάλωσης ελαιόλαδου στα Ίμερα. Ακόμα και σήμερα η τυποποίηση γίνεται στην Θεσσαλονίκη. Έχει εγκριθεί όμως ποσό της τάξης των 110.000 ευρώ για να γίνει ένα πρόσθετο κτίριο πλησίον του υπάρχοντος στα Ίμερα για την τυποποίηση και όλες τις αναλύσεις του ελαιόλαδου.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

 

Δύο βραβεία για το Συνεταιρισμό Ελιάς Ιμέρων –Καταστροφική η φετινή παραγωγή- Δημήτρης Παπαδόπουλος: «Το μέλλον είναι ρόδινο αν συνεχίσουμε με το τυποποιητήριο»

Πλούσια η συγκομιδή για την πράσινη ελιά Ιμέρων –Θετικότατα τα μηνύματα και για την παραγωγή ελαιολάδου