Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 4 Μαΐου, σε εργοστάσιο ξυλείας στους Μαυραναίους Γρεβενών.

Από την έκρηξη υπέστη εκτεταμένα εγκαύματα ένας 28χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο των Γρεβενών. Ωστόσο μετά από λίγη ώρα κρίθηκε αναγκαία η άμεση μεταφορά του Νοσοκομείο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση της υγείας του 28χρονου κρίθηκε ιδιαίτερα κρίσιμη, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κοζάνης η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, Ευτυχία Καπάτου, καθώς φέρει ολικά εγκαύματα σε όλο του το σώμα.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών μεταφέρθηκε και ένα δεύτερος εργαζόμενος, σε κατάσταση σοκ, χωρίς όμως να φέρνει κάποια τραύματα. Για προληπτικούς λόγους νοσηλεύεται.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γρεβενών Αντώνης Καλαϊδόπουλος, τόνισε ότι η έκρηξη έγινε στην δεξαμενή λαδιού και συγκεκριμένα σε ένα σωλήνα όπου υπήρξε διαρροή καυτού υγρού, από το οποίο υπέστη εγκαύματα ο 28χρονος.

Ζημιές αναφέρθηκαν στο χώρο της γεννήτριας. Στο χώρο αυτό γινόταν συντήρηση από εξειδικευμένο συνεργείο Ιταλών τεχνικών, ενώ υπήρχαν και άλλοι 4 εργαζόμενοι του εργοστασίου οι οποίοι όμως δεν τραυματίστηκαν.

Από την έκρηξη σημειώθηκε και φωτιά σε αποθήκη λαδιού σιλικόνης που χρησιμοποιείται από το εργοστάσιο, η οποία όμως ετέθη πολύ γρήγορα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γρεβενών.

Πηγή/βίντεο: ertnews.gr

Φωτο από newsit.gr