Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, είναι προσδιορισμένη να συζητηθεί, ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας, η αίτηση της ΔΕΥΑΚ για να καθορισθεί προσωρινή τιμή μονάδας για αναγκαστική απαλλοτρίωση-δουλεία διόδου.

Πρόκειται για απαλλοτρίωση ενόψει της κατασκευής έργου της ΔΕΥΑΚ με τίτλο « Βελτιώσεις εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Μηλιάς – Καισαρειάς από πηγές Μηλιές». Η προτεινόμενη από την ΔΕΥΑΚ εξευτελιστική προσωρινή τιμή είναι το τελευταίο που μας απασχολεί αυτή την στιγμή.

Αυτό που απασχολεί όλους τους κατοίκους του χωριού –ανεξάρτητα αν είναι ιδιοκτήτες τεμαχίων από όπου σχεδιάζεται να περάσει ο αγωγός- είναι το ίδιο το έργο. Έργο που αποφασίστηκε χωρίς ενημέρωση του χωριού, χωρίς διαβούλευση, χωρίς αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων.

Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο έργο, όχι μόνο δεν θα δώσει λύση στην ύδρευση της Καισαρειάς, αλλά θα προκαλέσει προβλήματα στην ύδρευση του χωριού μας. Η ανησυχία μας είναι αν μη τι άλλο βάσιμη, μιας και η επιλεγείσα από την ΔΕΥΑΚ λύση έχει δοκιμαστεί και στο παρελθόν με αρνητικά αποτελέσματα.

Επειδή οι κάτοικοι του χωριού είμαστε ανάστατοι με την ξαφνική αυτή εξέλιξη, ζητούμε από την Δημοτική αρχή και από την ΔΕΥΑΚ, να σταματήσει άμεσα κάθε περαιτέρω ενέργεια για το συγκεκριμένο έργο. Ζητούμε άμεσα συνάντηση παρουσία όλων των εμπλεκομένων προκειμένου να βρεθεί λύση αποδεκτή από όλους.

Μηλιά , 24.01.2022
Οι κάτοικοι του χωριού