Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών πραγματοποιήθηκε φέτος Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 έπειτα από τρία έτη ο 14ος Πανελλήνιος Ποδηλατικός Γύρος της Λίμνης Πολυφύτου. Με αφετηρία το Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων οι ποδηλάτες διήλθαν διαδοχικά από : Υψηλή Γέφυρα Σερβίων , Βαθύλακκο , Αμυγδαλιά , Ανατολή , Πύργο-Σταυρωτή , Κοντοβούνι , Σπάρτο , Καισαρειά , Γέφυρα Ρυμνίου , έξω από Μικρόβαλτο , Προσήλιο , Αυλές, Κρανίδια και τερμάτισαν στην κεντρική πλατεία των Σερβίων στην είσοδο του Δημαρχείου . Η διαδρομή καταγράφηκε περίπου στα 60 χιλιόμετρα με υψομετρικά περίπου 1000μ. Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν την ώρα του αγώνα βοήθησαν τους ποδηλάτες να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της όμορφης αυτής διαδρομής.

Οι συμμετέχοντες ανήλθαν στους 75. Η πρώτη τριάδα της γενικής κατηγορίας ήταν :

1ος Δημήτριος Δουβεντζίδης με χρόνο 1:43:21 (ποδηλάτης του Π.Ο. Πάτρας)

2ος Μάριος Αδάλογλου με χρόνο 1:48:16 (ποδηλάτης του Π.Ο. Καρδίτσας)

3ος Εμανουήλ Κακαβελάκης με χρόνο 1:50:33 (ποδηλάτης του Πανδίων Καρδίτσας)

Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δικού μας Γιώργου Πράσσου αλλά και άλλων αθλητών της ποδηλασίας που χάθηκαν τόσο άδικα. Με το πέρας των βραβεύσεων των αθλητών ο Δήμαρχος Σερβίων κ. Χρήστος Ελευθερίου , βράβευσε όλους αυτούς που με την συνδρομή τους βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή αυτού του αγώνα. Ο κυνηγητικός σύλλογος Σερβίων προχώρησε σε μια σημαντικη δωρεά στο Δήμο , ενός φορητού απινιδωτή για τους πολίτες.

Διοργανωτές του αγώνα ήταν :

· H Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερβίων.

· O Αιμοδοτικός Σύλλογος Σερβίων «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

Γενικός χορηγός του αγώνα ήταν και φέτος η «ΒΙΚΟΣ Α.Ε».

Ένα πραγματικά πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός για τα Σέρβια και όλη τη γύρω περιοχή που βοηθάει στην ανάδειξη της. Δεν μπορούμε παρά να συγχαρούμε όλους τους συμμετέχοντες τόσο οργανωτικά όσο και αθλητικά. Ευχή όλων η περεταίρω αναβάθμιση του αγώνα και η ένταξη του στους αγώνες Ε.Τ.Α.Π της Ελλάδος.

Ακολουθεί βίντεο του αγώνα με δηλώσεις του νικητή :

ΒΙΝΤΕΟ HD ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΛΙΜΝΗΣ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ ΤΗΣ 19-06-2022.

Πηγή:cerbiwnfrouros.blogspot.com