Μια προσωπικότητα του τόπου μας, από το Λιβαδερό Κοζάνης, η κ. Βέττα κάλεσε φίλους στην Παρμενίωνος 1,στο πολιτικό της γραφείο επικείμενων των βουλευτικών εκλογών στην πατρίδα μας.
Ο μεστός σε επιχειρήματα λόγος της, η επιβλητική παρουσία της έκανε το πολυπληθές(τελικά) ακροατήριό της να ξεσπάσει σε ηχηρά χειροκροτήματα ακούγοντας με ιδιαίτερη προσήλωση και ικανοποίηση το σύντομο και περιεκτικό της λόγο.

 Μια κυρία που διαπρέπει στον πολιτισμό με περγαμηνές, καθώς και στον αθλητισμό με αναγνωρισμένη καταξίωση, με τον πλούσιο πολιτικό της λόγο, απέδειξε περίτρανα πόσο σταληθεια αγαπά την Ελλάδα και αγωνίζεται για αυτήν με ζήλο, ήθος, αξιοπρέπεια και μεγάλη ευαισθησία.

Μιλώντας συγκινείται η ίδια, αλλά και οι ακροατές της. Κάποιος πλάι μου είπε :”Ήθελα Πολλά αυτιά, για την ακούω” Η κ. Βέττα με γλυκύτητα και ηρεμία σε κερδίζει. Ο λόγος αποπνέει ανθρωπιά, όπως και η φυσιογνωμία της. Ο πολιτικός πολιτισμός της δεν της το επιτρέπει να έρχεται σε αντιπαράθεση με τους πολιτικά αντίθετους σε ιδεολογία μαζί της. Χαίρεσαι να ακούς τα αληθινά της επιχειρήματα γι’ αυτό και πείθει.

Μίλησε για την απολιγνιτοποίηση του τόπου μας, και τις συνέπειές της, που η κυβέρνηση ξεγελώντας τον κόσμο δήθεν για φυσικό αέριο, συντέλεσε να μειώνεται δραματικά ο πληθυσμός, αναζητώντας αλλού την τύχη του. Τουλάχιστον 4000 θέσεις εργασίας χάθηκαν παρότι είναι μεγάλο το δημογραφικό πρόβλημα.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), που επέλεξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη συντέλεσαν στην περιβαλλοντική επιβάρυνση, σε βάρος των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων του τόπου μας και όχι μόνο.

Όλα δυσοίωνα, σε αντίθεση με το ΣΎΡΙΖΑ, που ήθελε σταδιακά και όχι βίαια να συμβούν όλα αυτά, σε βάρος όλων των κατοίκων της περιοχής

Είπε πως είναι ΑΝΑΓΚΗ να ψηφίσουμε και να στηρίξουμε το ΣΥΡΙΖΑ, για να λείψουν τα καθημερινά τηλεοπτικά σκάνδαλα, μόνο για να απολογούμαστε, μη μπορώντας να τελούμε όσα πρέπει ως αντιπολίτευση. Εξαπολύουν συνεχή λύσσα, βλέποντας να προπορεύεται ο ΣΎΡΙΖΑ.

Αποφεύγει την αντιπαράθεση ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα, επειδή φοβάται (ντιμπέιτ).

Τι να πει για τα 37δις, που γίνανε καπνός. Τι να πει για τις επενδύσεις, ποιες;. Τι να πει για το ιδιωτικό χρέος, που μεγάλωσε; Τι να πει ο κ. Μητσοτάκης για την αγοραστική δύναμη του χρήματος, που έχασε το 40% της αξίας του;

Για ποια ανάπτυξη να μιλήσει στον οικονομικό τομέα, που εκτός από την ακρίβεια, υπήρξαν τεράστια σκάνδαλα;
Τι να πει για τα δανεικά, που γίνανε πιο πολλά από τον πλούτο, που δημιούργησε η χώρα;

Από το 2021, ενώ λένε ότι δεν αυξήθηκε η έμμεση φορολογία, δυστυχώς έχουμε αύξηση 4 δισεκατ.

Η αναδιανομή του πλούτου είναι άδικη, γιατί από τους πολλούς περνά στους λίγους.

Η κ. Βέττα τόνισε πως φτάνουμε στην τελική ευθεία. Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέρμα στον κυβερνητικό αυταρχισμό. Να ανασάνει η χώρα από την ακρίβεια, τα σκάνδαλα, την απαξίωση της δικαιοσύνης και την απαξίωση της δικιάς μας ζωής.

Η ώρα για τα παιδιά, τους νέους, για τον τόπο μας, την Ελλάδα.

Έκανε σεμνά αναφορά στο δικό της προσωπικό βουλευτικό έργο. Τις πάμπολλες επεμβάσεις της στη βουλή και τις πολλές ερωτήσεις της για τον τόπο μας. Τόνισε ότι πρέπει να ψηφίσουμε με πλήρη συναίσθηση το ΣΥΡΙΖΑ, για να λύνουμε μαζί τα προβλήματα

Η διάλυση της υγείας, με τους ιδιώτες μέσα στα νοσοκομεία, με τα 900εκ.λιγοτερα φέτος, και με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), με τον ιδιωτικό τομέα παντού, στο ΝΕΡΟ, που δεν είναι εμπόρευμα, καθώς και στην ΠΑΙΔΕΙΑ.

Τα κέρδη της ΔΕΗ πολλά, ενώ λένε ότι χρεωκόπησε. Ψέμα.

Η κ. Βουλευτής ανήκει στην επιτροπή ενέργειας με κύριο μέλημά της τον τόπο μας: Να έχει επάρκεια και ασφάλεια

Να καταπολεμηθεί η ενεργειακή φτώχεια και να γίνει δίκαιη μετάβαση στην περιβαλλοντική προστασία.

Να παταχθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών σε βάρος του ελληνικού λαού και να τεθεί τέλος στην αισχροκέρδεια, να σταματήσουν επιτέλους οι κοινωνικές ανισότητες. Να φορολογηθούν τα διυλιστήρια και η ιδιωτική ΔΕΗ.

Το ακροατήριο με κομμένη ανάσα παρακολουθεί την κ. Καλλιόπη Βέττα, που όταν τελείωσε το λόγο της, ακολούθησε ζωηρός διάλογος, ενώ έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Όλοι με την ευχή τους να επικρατήσει ο ΣΎΡΙΖΑ στις 21/5 και με πολλά θερμά χειροκροτήματα αποχώρησαν, πολλοί ασπαζόμενοι τη βουλευτίνα με χίλιες ευχές, παίρνοντας από το στημένο μπουφέ διάφορα κεράσματα.

Ευχή όλων να επικρατήσει ο ΣΎΡΙΖΑ στις εκλογές.