Κατάμεστη από κόσμο η αίθουσα της Στέγης Ποντιακού Πολιτισμού της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης στην παρουσίαση των Υποψηφίων της Π.Ε. Κοζάνης του Συνδυασμού «Πορεία Δημιουργίας»
Μήνυμα ενότητας και ξεκάθαρη νίκη του συνδυασμού «Πορεία Δημιουργίας», έστειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιος Γιώργος Κασαπίδης, στην παρουσίαση των Υποψήφιων του Συνδυασμού, από την αίθουσα της Στέγης Ποντιακού Πολιτισμού της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης.

Εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων, ο Περιφερειάρχης, πρότεινε συμφωνία αρχών και στόχων προς τους Δυτικομακεδόνες και ταυτόχρονα απηύθυνε πρόσκληση προς όλους τους πολίτες, να βάλουν μαζί στις ράγες της δημιουργίας και της ανάπτυξης, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, την πολιτισμική κληρονομιά, το ανθρώπινο δυναμικό, την τεχνογνωσία, τη βιοποικιλότητα και τα προϊόντα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Κασαπίδης στην ομιλία του προς τους πολίτες έκανε απολογισμό του έργου της Περιφερειακής Αρχής, σημειώνοντας πως: «Με συστηματική και μεθοδική δουλειά αλλάξαμε την πορεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, μέσα σε ένα δύσκολο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον λόγω της πανδημίας αλλά και της απόφασης για απολιγνιτοποίηση. Τακτοποιήσαμε εκκρεμείς υποθέσεις χρόνων που ήταν τροχοπέδη στην καλή λειτουργία και την ανάπτυξη της Περιφέρειας. Πρωτοπορήσαμε στην τεχνολογία του υδρογόνου ως μία πράσινη και βιώσιμη πηγή ενέργειας, προωθώντας την καινοτομία και δημιουργώντας θέσεις εργασίας σε αυτόν τον τομέα. Δημιουργήσαμε τις βάσεις για την έμπρακτη στήριξη της επιχειρηματικότητας με την προκήρυξη των πρώτων προγραμμάτων που αφορούν επιδοτήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. Στηρίξαμε και ενισχύσαμε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας πιστεύοντας στην κινητήρια δύναμη της εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας. Ανταποκριθήκαμε με προγραμματισμό και στοχευμένες παρεμβάσεις στις άμεσες ανάγκες των συμπολιτών μας. Νοικοκυρέψαμε την Περιφέρειά μας».

Αναφερόμενος στους Υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού «Πορεία Δημιουργίας», τόνισε ότι: «H σκέψη για την επιλογή των υποψηφίων του συνδυασμού, ήταν να βάλουμε στην πρώτη γραμμή ανθρώπους που έχουν όραμα, σχέδια και θέληση. Ανθρώπους με όρεξη για δουλειά και αγάπη για τον τόπο».
Παράλληλα ο κ. Κασαπίδης υποσχέθηκε σκληρή δουλειά από όλους για τη Δυτική Μακεδονία, βάζοντας τον πήχη ψηλά, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά: «Καλλιεργήσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες, δώσαμε προστιθέμενη αξία στην Περιφέρεια, δουλέψαμε με διαφάνεια, ειλικρίνεια, με σχέδιο και όραμα. Γιατί ο δικός μας συνδυασμός. έχει αποκτήσει βαθιές ρίζες στην κοινωνία».

Μιλώντας ο κ. Κασαπίδης για το διακύβευμα των φετινών περιφερειακών εκλογών, επεσήμανε ότι η απόφαση που θα λάβουν οι Δυτικομακεδόνες στις 8 Οκτωβρίου είναι κρίσιμη: «Γιατί σε αυτές τις εκλογές αποφασίζουμε για τον τόπο μας. Για τη Δυτική Μακεδονία που διεκδικεί και πετυχαίνει. Για τη Δυτική Μακεδονία που δημιουργεί θέσεις εργασίας, στηρίζει την επιχειρηματικότητα και μετατρέπει τους απρόσωπους πόρους σε μετρήσιμο μέγεθος και έργο. Έχουμε πρόταση για το μέλλον, όραμα, ρεαλισμό, σχέδιο, εμπειρία, φρέσκες ιδέες και μια ισχυρή ομάδα Αλληλεγγύης, Αξιοπρέπειας και Δημιουργίας».

Περιγράφοντας τα επόμενα βήματα της Περιφέρειας προς τη Δυτική Μακεδονία του 2030, ο Περιφερειάρχης, τόνισε με έμφαση, ότι θα βασίζονται στην εξωστρέφεια, την καινοτομία, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, την εξυπηρέτηση του πολίτη και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.