Η Αντιγόνη Λυμπεράκη, γενική διευθύντρια της οργάνωσης Solidarity Now στο δημοτικό συμβούλιο Βελβεντού της Τρίτης τόνισε ότι το πείραμα στο Βελβεντό είναι από τα πιο πετυχημένα Η ΜΚΟ Solidarity Now είχε αναλάβει την φιλοξενία των 70 ασυνόδευτων ανηλίκων που έμεναν στο ξενοδοχείο Αγνάντι και ετοιμάζονται να αποχωρήσουν σε λίγες μέρες. «Η δημοκρατική διαδικασία της ανοιχτής συνέλευσης είναι από τα πράματα που έμαθα πολλά. Είδα στην πράξη που μια κοινωνία που συζητά τα θέματά της .Είχε ανταπόκριση η προσπάθεια που κάναμε δεδομένων των συνθηκών, η κατάσταση πήγε καλά. Θα κάνουμε μια αξιοπρεπή έξοδο .Με μεγάλη χαρά θα προχωρήσουμε στη σταδιακή έξοδο από τη δομή έχοντας κάνει και φιλίες» ανέφερε η ίδια προτείνοντας να ξανασυζητηθεί η εξάμηνη παραμονή των ασυνόδευτων.

Ο δήμαρχος Μανώλης Στεργίου αναφέρθηκε στο φαγητό που δεν μπορούσε να καταναλωθεί και θα ήταν καλύτερα να γινόταν στον τόπο και όχι στο catering της Αλεξάνδρειας. 10-15 Απριλίου το ξενοδοχείο θα είναι ελεύθερο. Πράγματα που συμβαίνουν στον τόπο μας μας αφορούν, τόνισε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βάγια Μαλλού. «Όταν παίρνετε μια απόφαση και κάτω από συνθήκες πιεστικές πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν οι τοπικές κοινωνίες και να γίνονται με όρους που τιμούν και εμάς» συμπλήρωσε.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη, Εθνική Συντονίστρια για το σχέδιο για τα προσφυγόπουλα σημείωσε με τη σειρά της ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Αντιγόνη Λυμπεράκη και υπήρχε καλή συνεργασία με το ΔΟΜ. «Το θέμα της σίτισης αν υπήρχε καλύτερη προετοιμασία θα λειτουργούσε καλύτερα» ολοκλήρωσε.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Αντιγόνη Λυμπεράκη, διευθύντρια της ΜΚΟ Solidarity Now: Η Κοζάνη και τα Ιωάννινα είναι τόποι με αποδεδειγμένα ανοιχτές διαδικασίες και πνευματική καλλιέργεια

Ποια είναι η Αντιγόνη Λυμπεράκη γενική διευθύντρια της ΜΚΟ Solidarity now που αναλαμβάνει τα ασυνόδευτα στο Βελβεντό

Αντιγόνη Λυμπεράκη από τη ΜΚΟ Solidarity now : «Για μας είναι πρόκληση το Βελβεντό»- Την Πέμπτη οι υπόλοιποι 50 ασυνόδευτοι ανήλικοι