Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ του prlogos ένας ακόμα αναισθησιολόγος έφυγε από το νοσοκομείο της Κοζάνης και πήγε Βέροια. Δυστυχώς ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δεν μας έφερε ευχάριστα νέα με τον ερχομό του, παρότι οι δήμαρχοι Κοζάνης και Εορδαίας μίλησαν για την υποστελέχωση των νοσοκομείων μας.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται περίπου 35 ασθενείς με COVID -19 στο Μαμάτσειο και 23 στο Μποδοσάκειο. Με τις τρεις κατειλημμένες κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο της Κοζάνης η κατάσταση είναι ήδη οριακή , αφού υπάρχει έλλειψη αναισθησιολόγων και η μία και μοναδική μοιράζεται μεταξύ επειγόντων και ΜΕΘ. Ανάλογη είναι και η κατάσταση στο Μποδοσάκειο με τρις επίσης κατειλημμένες κλίνες ΜΕΘ .Εκεί οι αναστολές των υγειονομικών λόγω υποχρεωτικού εμβολιασμού δημιούργησαν πολλά κενά και σε νοσηλευτικό προσωπικό. Όσο για τις παθολογικές και τα δυο νοσοκομεία λειτουργούν με δυο ειδικούς γιατρούς .Πρόβλημα υπάρχει και στα ΤΕΠ με τους αγροτικούς να κάνουν εφημερίες. Επίσης ορθοπεδική και ουρολογική το Μαμάτσειο δεν διαθέτει.

Όσο για τον μαγνήτη του Νοσοκομείου της Κοζάνης , τον μοναδικό στη Δυτική Μακεδονία κάποιοι προσπαθήσαν να τον κλείσουν εν μέσω πανδημίας και δεν τα κατάφεραν .Βέβαια με μια μόνο γιατρό στο χειρισμό του και το διευθυντή του ακτινολογικού ακόμα να εκπαιδεύεται είναι πια ανέφικτο να κλείσεις ένα ραντεβού στην ώρα του. Όλα μεταφέρονται στο διηνεκές , ένα χρόνο μετά.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Το Μαμάτσειο αγωνιά και ο Υπουργός Υγείας δεν έχει καμιά πρόταση για την ουσιαστική στελέχωση των νοσοκομείων

Λ. Μαλούτας: Να στελεχωθεί η παθολογική του Μαμάτσειου – Πλακεντάς: Να αυξηθούν οι νοσηλευτές

Ιωάννα Παπαδημητρίου