ΧΑΛΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ- ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

– Με ποιες καιρικές συνθήκες θα γίνουν η αποκριάτικη παρέλαση και οι φανοί!

Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού στην περιοχή μιας και μετά στη θέση της καλοκαιρίας των ημερών έρχονται βροχές, που θα χαλάσουν ίσως τα σχέδια των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην περιοχή.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Προϊστάμενος Πολιτικής προστασίας περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Πρόδρομος Ασλανίδης στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα,  ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή και με κύριο χαρακτηριστικό τις  βροχές αλλά και την  πτώση της θερμοκρασίας.

Ο καιρός θα αλλάξει από το πρωί του Σαββάτου με βροχοπτώσεις, άστατο καιρό αλλά και ενισχυμένους βόρειους ανέμους, με αποτέλεσμα να πέσει η θερμοκρασία και από τα σημερινά επίπεδα των 16 βαθμών Κελσίου να πέσει στους 10 με 12 βαθμούς το Σάββατο και την Κυριακή, ανήμερα τη Μεγάλη Αποκριά. Η ελάχιστη τιμή της θερμοκρασίας δεν φαίνεται να υποχωρεί σημαντικά, ενώ όπως προσέθεσε ο κ. Ασλανίδης η ελάχιστη τιμή του υδράργυρου θα είναι στους 4 βαθμούς Κελσίου. Επίσης, οι βροχοπτώσεις μπορεί να έχουν και έντονο χαρακτήρα, ενώ οι βοριάδες θα πνέουν ενισχυμένοι.

Η άστατη κακοκαιρία θα διατηρηθεί, όπως όλα δείχνουν μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, αφού σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή , σταδιακά θα περιορίζονται. Η πιθανότητα είναι να σημειωθούν λίγα σποραδικά φαινόμενα βροχοπτώσεων το απόγευμα της Κυριακής και το βράδυ, ωστόσο θα είναι λίγες και θα εξασθενήσουν οι βόρειοι άνεμοι.

Η ένταση των φαινομένων μειώνονται την Κυριακή και οι δυνατές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν το Σάββατο περισσότερο, και την Κυριακή περισσότερο το απόγευμα και μετά τη νύχτα, σημείωσε ο ίδιος.
Σταδιακά από το βράδυ της Κυριακής τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Καθαρά Δευτέρα , με εξασθένηση των βοριάδων και ενίσχυση των Νότιων ανέμων, οπότε ο κόσμος θα μπορέσει να πετάξει τον χαρταετό.

Ο ίδιος κατέληξε πως χρειάζεται προσοχή στις μετακινήσεις το τριήμερο , λόγω και των βροχοπτώσεων που θα σημειωθούν, αλλά και της αυξημένης κίνησης.


Β.Σ.