Υλικα για 2 μεριδες
120 γρ. Ρυζι αρμποριο
Μισο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
Μισο ποτηρι λευκο κρασι
40 γρ. Αναμεικτους αναλατους ξυρους καρπους (κασιους, κουκουναρι, καρυδια κτλ)
60 γρ. Αποξηραμενα φρουτα (βερικοκα, δαμασκηνα κτλ)
Ξυσμα και χυμο απο μισο λεμονι
40 γρ. Παρμεζανα τριμμενη
40 γρ. Βουτυρο αγελαδινο
Ελαιολαδο
Ζωμος κοτας αλατι,πιπερι

Εκτελεση
Σε ενα κατσαρολακι με λιγο ελαιολαδο σωταρουμε το κρεμμυδι
Επειτα βαζουμε και το ρυζι και ανακατευουμε μεχρι να γυαλισει.
Αλατοπιπερονουμε ελαφρα και σβηνουμε με το κρασι
Μολις εξατμιστει το αλκοολ προσθετουμε κουταλα-κουταλα το ζωμο κοτας (διαδικασια ριζοτο) ανακατευοντας συνεχως.
Λιγο πριν να ειναι ετοιμο προσθετουμε τους ξηρους καρπους, τα φρουτα και το λεμονι με το ξυσμα.
Μολις κρινουμε οτι ειναι ετοιμο αφαιρουμε απο τη φωτια και δενουμε το ριζοτο με βουτυρο και παρμεζανα ανακατευοντας συνεχως για να επιτυχουμε το καταλληλο χυλωμα…