ΕΓΙΝΑΝ ΗΔΗ ΔΥΟ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Ξεκίνησε το μάθημα της κολύμβησης στα παιδιά προσχολικής αγωγής της Π.Ε. Κοζάνης. Ήδη τα πρώτα μαθήματα έγιναν στην πισίνα του δημοτικού κολυμβητηρίου Κοζάνης, για τους τυχερούς μαθητές της 3ης δημοτικού που θα διδάσκονται πλέον και το άθλημα της κολύμβησης στο πλαίσιο του ωρολογίου προγράμματός τους.

Γιάννης Γκαμπούρας

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κοζάνης Ιωάννης Γκαμπούρας: “Ξεκίνησε χθες Πέμπτη το μάθημα κολύμβησης στα σχολεία της περιοχής, ύστερα από δύο αναβολές για το 1ο και το 2ο τρίμηνο. Η καθυστέρηση οφειλόταν καθαρά στο γεγονός ότι δεν είχαν προσληφθεί οι γυμναστές . Πλέον προσελήφθησαν τέσσερις γυμναστές με ειδικότητα στην κολύμβηση και το επόμενο διάστημα ως τη λήξη των μαθημάτων, δηλαδή τις 15 Ιουνίου θα γίνουν μαθήματα στο κολυμβητήριο Κοζάνης και Πτολεμαΐδας”.

Στα εν λόγω κολυμβητήρια θα προσέλθουν μαθητές σε απόσταση 1500 μέτρων και του χρόνου που θα δουν στην πράξη πως θα λειτουργήσει το πρόγραμμα θα γίνει και η μεταφορά μαθητών σχολείων σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από το Κολυμβητήριο. Από την Τρίτη θα ξεκινήσουν και τα αντίστοιχα μαθήματα στο κολυμβητήριο της Πτολεμαΐδας.

Όσο για τους μαθητές; Υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τα μαθήματα κολύμβησης και ανυπομονούν για τη συνέχεια! Τα παιδιά συνοδεύονται από δάσκαλο και γυμναστή και έχουν ήδη ενημερωθεί για το τι θα πρέπει να έχουν μαζί τους. Δεν τίθεται ζήτημα ασφάλειας για τους μαθητές και τα πρώτα μηνύματα ήταν πολύ θετικά!

 

Β.Σ.