Κανονικά λειτούργησαν όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά της Π.Ε. Κοζάνης τη Δευτέρα. Μεγάλη αποχή μαθητών σημειώθηκε στον Κρόκο, τη Λευκοπηγή και τα Κομνηνά και μάλιστα σε σχολικές μονάδες άνω από το 50%του συνολικού αριθμού με τις περιοχές αυτές να είναι επιβαρυμένες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μόνο στο δήμο Κοζάνης λήφθηκε πρωτοβουλία για τεστ σε νηπιαγωγούς και δάσκαλους στο ΚΤΕΟ στη Λευκόβρυσης σε συνεργασία πάντα με τον ΕΟΔΥ. Εκεί ήρθαν και εργαζόμενοι των δημοτικών παιδικών σταθμών του δήμου Εορδαίας για δειγματοληψίες χωρίς όμως να ληφθεί μέριμνα για τους νηπιαγωγούς και δασκάλους των σχολικών μονάδων της Εορδαίας, παρότι υπάρχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Στο Βόιο και στο Βελβεντό είχαν ειδοποιηθεί οι εκπαιδευτικοί και συμμετείχαν στις κατά τόπους δειγματοληψίες. Μάλιστα στο Βόιο εκπαιδεύτηκαν και άτομα για την πιο γρήγορη διεξαγωγή τους και αγοράστηκε ένας ικανός αριθμός τεστ. Κάτι ανάλογο δεν συνέβη στο Σέρβια με την πλατφόρμα φυσικά του υπουργείου να είναι ανοιχτή για όποιον εκπαιδευτικό επιθυμεί να το κάνει.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Με ομπρέλες η επιστροφή των μαθητών στα δημοτικά σχολεία της Κοζάνης

Τεστ σε δασκάλους και νηπιαγωγούς στο ΚΤΕΟ της Λευκόβρυσης-Ικανοποιητική η προσέλευση των εκπαιδευτικών , άρτια η οργάνωση