ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ

Ο κακός μας ο καιρός…συνεχίζεται και το Σαββατοκύριακο, όπως δείχνουν οι καιρικές προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. , ο Μάιος θα βγει βροχερός. Για την πρόβλεψη του καιρού τις επόμενες ημέρες μίλησε στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο προϊστάμενος της πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Πρόδρομος Ασλανίδης

Όπως τόνισε ο ίδιος: “Παραμένει άστατος ο καιρός, αφού θα συνεχιστούν οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες, που μπορεί κατά τόπους να είναι  ισχυρές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες . Περιμένουμε καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι έντονες”. Μάλιστα όσες βροχές δεν έπεσαν τον μήνα Απρίλιο , φαίνεται ότι έπεσαν μαζεμένες τον Μάιο και θα συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή, οπότε και θα κρατήσει η κακοκαιρία .

Το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ αναφέρεται σε φαινόμενα που θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή, τα οποία θα εξασθενήσουν και θα υποχωρήσουν από το βράδυ της Κυριακής.

Εντωμεταξύ, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα με τη μέγιστη να φτάσει στους 17 βαθμούς και την ελάχιστη στους 10 βαθμούς.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, μέχρι τις 30 Μαΐου θα υπάρξει βελτίωση του καιρού, με τον υδράργυρο να φτάνει στους 26 -27 βαθμούς, χωρίς να αποκλείονται παροδικές βροχοπτώσεις προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας!

Σιγά – σιγά η περιοχή μπαίνει σε καλοκαιρινό κλίμα, καθώς αναμένεται καλυτέρευση του καιρού και του κλίματος.

Κληθείς να σχολιάσει την αλλαγή στις καιρικές συνθήκες, ο κ. Ασλανίδης, τόνισε πως πλέον η μόνη προστασία που μπορεί να κάνει κανείς για να προστατέψει το φυτικό του κεφάλαιο είναι η αντιχαλαζική προστασία.

Β.Σ.