ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΦΗΒΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. 2016-17 (FINAL 4)  

Η Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. ανακοινώνει την διεξαγωγή του 4ου  FINAL FOUR του πρωταθλήματος Εφήβων. Οι τελικοί θα διεξαχθούν το 3ήμερο της μεγάλης Αποκριάς, στο Κλειστό Γυμναστήριο Λευκόβρυσης Κοζάνης και θα είναι οι πρώτοι επίσημοι αγώνες Καλαθοσφαίρισης που θα διεξαχθούν στο νέο γήπεδο, για το λόγο αυτό απευθύνεται ευρύ κάλεσμα προς το κοινό της Κοζάνης ώστε να στηρίξει τα νέα παιδιά στο γήπεδο, με τη δυναμική παρουσία τους.

Για μια μεγάλη γιορτή του μπάσκετ που θα φιλοξενήσει η Κοζάνη έκανε λόγο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο αντιδήμαρχος Κοζάνης Γιώργος Βαλαής, σημειώνοντας πως “η Κοζάνη έχει ανάγκη από τέτοιες διοργανώσεις. Μας δίνει χαρά ότι η τελική φάση θα γίνει στο κλειστό της Λευκόβρυσης, ένας χώρος που δημιουργήθηκε για μπάσκετ και χρησιμοποιείται πρώτη φορά για το σκοπό αυτό. ο βασικός λόγος κατασκευής του παίρνει σάρκα και οστά με τη διοργάνωση αυτή”. Όπως προσέθεσε, η δημοτική αρχή έχει στόχο να αξιοποιήσει το γήπεδο, με την εν λόγω διοργάνωση και στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν κι άλλες αθλητικές διοργανώσεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΔΥΜ Λάζαρος Σαββίδης, σημείωσε πως το 4ο final 4 διοργανώνεται στο νέο γήπεδο και με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται ένας στόχος 15 χρόνων τουλάχιστον. Σημείωσε πως το γήπεδο πρέπει γρήγορα να δοθεί προς χρήση για το άθλημα του μπάσκετ της περιοχής, ενώ κάλεσε όλο τον φίλαθλο κόσμο να παραβρεθεί στους αγώνες που θα γίνουν Παρασκευή και Δευτέρα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΚΑΔΥΜ Γιάννης Γκοβεδάρος έκανε λόγο για ένα ωραίο πρωτάθλημα, το οποίο παρά τις δυσκολίες και τις υποχρεώσεις των παιδιών, έχει όλα τα φόντα για να γίνουν ωραίοι αγώνες.
Το λόγο είχαν και οι προπονητές των ομάδων που συμμετέχουν στο final 4, κάνοντας λόγο για μια γιορτή του μπάσκετ, ζητώντας να γεμίσει το γήπεδο και ο καλύτερος και ο πιο τυχερός να κερδίσει το πρωτάθλημα! Στους αγώνες εκπροσωπούνται τα Γρεβενά, η Πτολεμαΐδα, η Καστοριά και η Κοζάνη, με τους διοργανωτές να ελπίζουν σε μια καλή διοργάνωση. Πρωταθλητής πέρυσι ήταν η ομάδα των Γρεβενών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του FINAL 4, έχει ως εξής:

 

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/02/2017:

Α΄ Ημιτελικός  Α.Π.Σ. ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ – Φ.Ο. ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ   18:00

Β΄  Ημιτελικός  Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – Α.Σ. ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ         20:00

Κ. ΔΕΥΤΕΡΑ 27/02/2017:  ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ                      17:00

ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ                   19:00

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΜΕΤΑΛΙΩΝ           21:00

 

Β.Σ.