Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Τετάρτη το εφετείο για τα 70.000 ευρώ που διεκδικούσε η Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας από την πρώην ταμία του δήμου, αλλά και τους προϊσταμένους της, τον τότε διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών, την αντιδήμαρχο κ. Νούλα Τουμπουλίδου, αλλά και τον τότε δήμαρχο Λάζαρο Μαλούτα.

Η πρωτόδικη καταδίκη ενός χρόνου φυλάκισης με αναστολή το 2017 μειώθηκε σε μόλις πέντε μήνες με αναστολή με αθώους όλους τους υπόλοιπους, ακόμα και τον εργολάβο με το αιτιολογικό ότι εκκρεμούσαν κι άλλες οφειλές από το δήμο στον ίδιο.

Να θυμίσουμε ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα άσκησε μήνυση στην φυσική αυτουργό, την ταμία, τον ηθικό κατά τη γνώμη της αυτουργό, τον εργολάβο, αλλά και κατά παντός υπευθύνου, επειδή δεν ικανοποιήθηκε ποτέ η τράπεζα, μετά από ενέχυρο 70.000 ευρώ που είχε πάρει ο εργολάβος από την τράπεζα για την εκτέλεση έργου του δήμου Κοζάνης. Εν τέλει η ταμίας έδωσε τα χρήματα στον εργολάβο, ο οποίος δέχεται ότι τα πήρε, αλλά όχι από τα χρήματα του ενέχυρου, μιας και ο δήμος κατά τη γνώμη του χρωστούσε κι άλλα.

Εκκρεμεί η αγωγή της Συνεταιριστικής Τράπεζας στο διοικητικό εφετείο ύψους 70.000 ευρώ.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Σε δικαστικές περιπέτειες ο Λάζαρος Μαλούτας -Στο εφετείο η υπόθεση των 70.000 ευρώ της Συνεταιριστικής Τράπεζας