Μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα της Πέμπτης για την Π.Ε. Κοζάνης που βρίσκεται  σε επίπεδο 4 ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου από τις 12:30 τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 το πρωί. Το ίδιο ισχύει και για την Π.Ε. Καστοριάς που μπαίνει και επίσημα την Παρασκευή στην κόκκινη ζώνη.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Πρώτον, σε περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί. Εξαιρούνται, βέβαια, όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Δεύτερον, η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού. Όχι μόνο σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους. Γιατί ο κορονοϊός καραδοκεί παντού, χωρίς να περιμένει στην είσοδο ενός καταστήματος. «Δεν τρώει πόρτα», για να μιλήσω στη γλώσσα των νεότερων.

Για να το πω με απλά λόγια, και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες…

Η εφαρμογή των δύο νέων μέτρων ξεκινά από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου».

Το δεύτερο μέτρο θα μας απασχολήσει από την επόμενη βδομάδα αν καταφέρουμε να μπούμε πάλι στο επίπεδο 3 με ανοιχτά τα καταστήματα εστίασης μετά και την σημερινή τάση μείωσης των κρουσμάτων που ευχόμαστε να μην είναι πρόσκαιρη. Με μάσκα λοιπόν και στα καφέ και στα εστιατόρια μέχρι να κάτσουμε σε τραπέζι , αλλά και σε εξωτερικούς χώρους με ή χωρίς συγχρωτισμό.

Ιωάννα Παπαδημητρίου