Κάλεσμα στις κοζανίτικες επιχειρήσεις να στηρίξουν τον αγώνα του Πολυνείκη Καλαμάρα

«Να βγάλουμε τον πρώτο ολυμπιονίκη έλληνα πυγμάχο μετά από 2.500 χρόνια»

Ο Πολυνείκης Καλαμάρας συνεχίζει τις διακρίσεις του στο ευρωπαϊκό  και παγκόσμιο ρινγκ. Πρόσφατα κατέλαβε  την πέμπτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρουμανίας στην κατηγορία κάτω των 22 μετά από έναν αμφιλεγόμενο αγώνα  που κρίθηκε στα σημεία.

«Οι αγώνες ήταν πάρα πολύ δύσκολοι»  δήλωσε στο Λύσανδρο Ρήγα και το ραδιοΛόγος ο πρωταθλητής του Παναθηναϊκού Πολυνείκης Καλαμάρας. «Ήμουν έτοιμος για αυτό και για ένα μετάλλιο» συνέχισε κάνοντας αναφορά στις λεπτομέρειες που έδειξαν τον τελικό νικητή μετά την κρίση των διαιτητών.

Η μεταπήδηση στον Παναθηναϊκό από τον Εθνικό Κοζάνης από τις αρχές του 2017 φέρνουν τον Πολυνείκη Καλαμάρα σε ένα μεγάλο σύλλογο με χορηγό την Champion Hellas.Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δείχνει και ο νεαρός αθλητής χωρίς να ξεχνά όμως τον Εθνικό Κοζάνης, εκεί που μεγάλωσε και ανδρώθηκε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ένας πραγματικός Πολυν(ε)ίκης που μετρά ήδη στο ενεργητικό του 63 νίκες στην Ελλάδα από τις 64 που έδωσε, δύο  πρωταθλήματα παίδων, δύο εφήβων και τρία elite ανδρών.

Στόχοι

«Ο επόμενος στόχος το καλοκαίρι τον Ιούνιο είναι το πανευρωπαϊκό στην Ουκρανία, οι πρώτοι οκτώ παίρνουν πρόκριση για το παγκόσμιο και για μένα αυτό αποτελεί μια πρόκληση» ανέφερε ο Πολυνείκης με την Ολυμπιάδα του 2020 στο Τόκυο να φαντάζει ως ο μεγαλύτερος και απώτερος στόχος .

Η πυγμαχία στην Ελλάδα

Ο Σταύρος Καλαμάρας, πατέρας και προπονητής του Πολυνείκη Καλαμάρα, ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής και του Εθνικού Κοζάνης μίλησε για την κατάσταση της πυγμαχίας στην χώρας μας .  «Έχουμε φωτεινές εξαιρέσεις, όταν γίνεται τουρνουά δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε με πολλά παιδιά, να διοργανώνουμε camp, κινούμαστε με μεμονωμένες προσπάθειες, αν βρεθεί ο χορηγός, ο σπόνσορας» τόνισε.

Η καθημερινότητα

Ο Πολυνείκης μίλησε και για τις προπονήσεις του: «Στην κορυφή της ζωής μου είναι το μποξ και οι προπονήσεις. Αθλούμαι στην Κοζάνη τουλάχιστον τέσσερις ώρες  την ημέρα. Το πρωί ενδυνάμωση με το Διονύση Στολτίδη και το απόγευμα πυγμαχία». «Η Πυγμαχία έχει αδικηθεί. Δεν είναι το άθλημα που χτυπιούνται και σπάνε μύτες. Μαθαίνεις πειθαρχία και σεβασμό.»Με τον προπονητή του Σταύρο Καλαμάρα να συμπληρώνει : «Είναι ελληνικό άθλημα. Όλα τα ελληνόπουλα έπρεπε να μάθουν πυγμαχία. Γυμνάζεσαι πλήρως, αποκτάς αυτοπεποίθηση ,  γίνεσαι μαχητικός. Εκεί που ξεκινάει  η πυγμαχία , σταματάει το bullying. Μαθαίνει το παιδί να υπερασπίζεται τον εαυτό του και να αντιμετωπίζει τους φόβους του». «Να απομυθοποιηθεί ότι είναι σκληρό, είναι τέχνη, όταν παίρνεις την φωτιά ένα πράγμα επικίνδυνο  και την βάζεις σε κανόνες .Αυτό είναι πολιτισμός .Παίρνεις τη βία και την κάνεις τέχνη»

 

«Να ευχαριστήσω την ομάδα του Εθνικού Κοζάνης που εκεί μεγάλωσα και ανδρώθηκα και τη νέα μου ομάδα τον Παναθηναϊκό και τον προπονητή μου και το χορηγό μου που θα στηρίζει ως την ολυμπιάδα» δήλωσε ο αθλητής Πολυνείκης Καλαμάρας , ο οποίος έχει πολλούς λόγους να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Με τον πατέρα του να δηλώνει: «Να βγάλουμε τον πρώτο ολυμπιονίκη έλληνα πυγμάχο μετά από 2.500 χρόνια»  απευθύνοντας  κάλεσμα στις κοζανίτικες επιχειρήσεις να στηρίξουν αυτό το όραμα.

 

Ι.Π.