Παρήλθε ήδη μισός αιώνας και το ήμισυ σχεδόν, πεδινό και πιο εύφορο τμήμα της μαρτυρικής Μεγαλονήσου, παρά τα ψηφίσματα των διεθνών Οργανισμών, παραμένει στα χέρια του βάρβαρου Ασιάτη  και αλλόπιστου εισβολέα. Οι ισχυροί της γης έχουν μάτια αλλά υποκρίνονται ότι δεν βλέπουν, αυτιά   και δεν ακούν, δύναμη να λύσουν το διεθνές πρόβλημα της Κύπρου και δεν το πράττουν. Στο νησί εδρεύει ισχυρή στρατιωτική δύναμη κατοχής και ο προγραμματισμένος εποικισμός της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου εξαφάνισε πληθυσμιακά τους γηγενείς Τουρκοκύπριους.

Ο ασιάτης μουσουλμάνος κατακτητής υποκρίνεται ότι επιθυμεί δίκαιη  λύση  του κυπριακού για να κερδίσει χρόνο γνωρίζοντας καλά ότι είναι σύμμαχός του, συμμετέχει στις ενδοκοινοτικές συνομιλίες, προσπαθεί να παραπλανήσει τη διεθνή κοινή γνώμη επιβεβαιώνοντας την ανατολίτικη πονηριά του ώστε να παρέρχεται ο καιρός, να επέρχεται βαθμιαία η άμβλυνση της μνήμης και η λήθη του προβλήματος. Ο Τούρκος κατακτητής δεν αναγνωρίζει καμιά λύση εκτός από την εισβολή και την κατοχή του 1974 και ο στρατηγικός του στόχος είναι η ολοκληρωτική κατάληψη του νησιού.

Πριν χρόνια Κύπριοι προσκυνητές επισκέφθηκαν στο Άγιον Όρος το φωτισμένο γέροντα και νυν αγιοποιηθέντα π. Παΐσιο.

– Πάτερ, του είπαν, θα απελευθερωθεί το κατεχόμενο τμήμα της πατρίδας μας, θα πάμε στα σπίτια μας;

– Ναι, τους απαντά, θα απελευθερωθεί.

– Πότε θα γίνει αυτό;

– Θα πραγματοποιηθεί σύντομα, αφού πρώτα μετανοήσετε για τα αμαρτήματά σας, εξομολογηθείτε και κοινωνήσετε των Αχράντων Μυστηρίων!

Η απάντηση του φωτισμένου αγιορείτη γέροντα προβλημάτισε τους προσκυνητές. Αναχώρησαν έχοντες κατά νού τα λόγια του. Έκτοτε παρήλθε αρκετός καιρός.

Στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού (eurovision),θεσμός τυγχάνων γενικής καταξίωσης, συμμετέχουν ευρωπαϊκά κράτη καθώς και η Κύπρος. Μια έκπληξη, δυσάρεστη λίαν, αιφνιδίασε πριν λίγο καιρό τον απανταχού Ελληνισμό σε Κύπρο, Ελλάδα και απόδημο Ελληνισμό που πιστεύει και ομολογεί το Χριστό ως Υιό του Θεού, στον τριαδικό Θεό, που αντιτάσσεται στο Σατανά και τα έργα του όπως ομολογείται κατά το μυστήριο του Βαπτίσματος. Παραθέτω τα λόγια του τραγουδιού δια του οποίου θα εκπροσωπηθεί η Κύπρος:

Ερωτεύθηκα ,ερωτεύθηκα

Έδωσα την καρδιά μου στο διάβολο.

Την έδωσα, την έδωσα

Γιατί δε μου λέει ότι είμαι ο άγγελός του

Ο διάβολος, ο διάβολος

Ερωτεύθηκα, ερωτεύθηκα

Έδωσα την καρδιά μου στο διάβολο, στο διάβολο.

Κατά του δαιμονικού αυτού άσματος για τη Εurovision 2021 αντέδρασαν άμεσα πιστοί χριστιανοί, Ορθόδοξα χριστιανικά σωματεία Αθηνών, ο Σύνδεσμος Θεολόγων Κύπρου(ΟΕΛΜΕΚ),η ιερά κοινότητα του Αγίου Όρους. Δεν θα υποδείξουμε εμείς πως πρέπει να αντιδράσει ο Μακαριώτατος αρχιεπίσκοπος Κύπρου, η ιερά Σύνοδος Κύπρου στη βλάσφημη, δαιμονική επιλογή αυτού του τραγουδιού- ύμνου στο Σατανά. Το άσμα επικαλείται το Διάβολο, δηλώνει υποταγή στον αντίδικο, αντικείμενο του Θεού, στο γενικό διαφθορέα του ανθρώπου. Το άσμα αυτό στις δύστηνες, αποκαλυπτικές και εσχατολογικές μέρες που διανύουμε εντάσσεται στο γενικό σκηνικό της αποστασίας – χώρα και σκιά θανάτου- που πλήττει την ανθρωπότητα. Η πρωτάκουστη αυτή βλασφημία  στη μαρτυρική άγια γή της Μεγαλονήσου του αποστόλου Βαρνάβα, του αγίου Λαζάρου επιστήθιου φίλου του Κυρίου, λαού που δέχτηκε ανεπιφύλακτα το λόγο του Θεού, τόσων μετέπειτα αγίων και μαρτύρων είναι βδελυγμία, όνειδος και έσχατη πτώση. Ο Μητροπολίτης Μόρφου γνωστός για το πνεύμα ομολογίας του, για την αγωνιστικότητά του αντέδρασε άμεσα στηλιτεύοντας τη δαιμονική επιλογή. Δυστυχώς το ΡΙΚ μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν απέσυρε το επίμαχο σατανικό άσμα.

Η απάντηση της κυπριακής κυβέρνησης υπερασπίζεται την έμπνευση του άσματος, απεικονίζει το μέγεθος της πτώσης, απορρίπτει το Θεό και αναμένει βοήθεια  για την επίλυση του προβλήματος από τους ισχυρούς της Γής. Την παραθέτω: « Η τέχνη πρέπει να είναι ελεύθερη, η τέχνη πρέπει να τέρπει τον κόσμο, να τον ευχαριστεί. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είναι ένας μουσικός διαγωνισμός, να μη δίνουμε διαστάσεις που δεν χρειάζονται» !!

Πιστεύω και εύχομαι ότι αιτία της επιλογής του ΡΙΚ είναι η αφέλεια, η προχειρότητα και η άγνοια των υπευθύνων και όχι η σχεδιασμένη και συνειδητή επιλογή τους.    Ενθυμούμαι το μακαριστό πολιτικό Μιλτιάδη Έβερτ που δε δίστασε να ξεκρεμάσει βλάσφημο κατά του Κυρίου μας πίνακα βέλγου καλλιτέχνη σε έκθεση αναφωνώντας: αίσχος! Η κυβέρνηση της Κύπρου μπορεί έστω και καθυστερημένα να ανακαλέσει,  να παρέμβει και να ακυρώσει τη βλάσφημη επιλογή των διορισμένων  υπευθύνων του ΡΙΚ. Ας το πράξει άμεσα, πριν έρθουν στο νησί χειρότερες συμφορές. Οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ το ‘ 55 κατά των Άγγλων αποικιοκρατών, ο Παλληκαρίδης και όλοι οι σύντροφοί του προσεύχονταν, εξομολογούνταν και κοινωνούσαν σώμα και αίμα Χριστού πριν οδηγηθούν στο ικρίωμα, στην αγχόνη από τους Άγγλους αποικιοκράτες. Είναι απαίτηση του κυπριακού λαού, της Ρωμιοσύνης συνότζαιρης. Αν περί αυτού έχουν αμφιβολία ας επισκεφθούν τα ‘’φυλακισμένα’’  μνήματα στη Λευκωσία· εκεί θα λάβουν την απάντηση.

 

Αναστάσιος Σεμίζογλου

καρδιολόγος

Βενιζέλου 30 Κοζάνη