Κατερίνα Μαρκοπούλου: Ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας παρουσίασε εντυπωσιακές και πρωτότυπες δημιουργίες, αξιοποιώντας παλιές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με τη Διάδυμα.
Μέσα από την επαναχρησιμοποίηση υλικών που θεωρούνται «άχρηστα», οι φοιτητές απέδειξαν ότι κάθε αντικείμενο μπορεί να αποκτήσει μια δεύτερη ζωή, αρκεί να υπάρχει φαντασία, δημιουργικότητα και περιβαλλοντική συνείδηση.
Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, τονίζοντας τη σημασία της βιώσιμης διαχείρισης πόρων και την ανάγκη για περιορισμό των απορριμμάτων στην καθημερινότητά μας. Οι συμμετέχοντες ανέδειξαν πως η οικολογία μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά με την τέχνη, ενώ παράλληλα ενθάρρυναν το κοινό να υιοθετήσει πιο υπεύθυνες πρακτικές σχετικά με την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση.
Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα του τι μπορούν να πετύχουν η συνεργασία, η γνώση και το περιβαλλοντικό όραμα, εμπνέοντας όλους μας να δούμε την αξία που κρύβεται πίσω από αντικείμενα που συχνά προσπερνάμε.



















