“Η Κυρά της Ρω” του Γιάννη Σκαραγκά σε σκηνοθεσία Σταύρου Λίτινα παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, Ώρα 21.00.
Μιλήσαμε με την Φωτεινή Μπαξεβάνη στον ομώνυμο ρόλο,
1.Η κυρά της Ρω ήταν μία , αλλά έμεινε στην ιστορία. Τελικά μπορεί ένας άνθρωπος να αλλάξει τα πράγματα ή ισχύει το ένας ίσον κανένας;
Η παράσταση αυτή έχει ακριβώς να κάνει με την αξία του αδύναμου ανθρώπου και την πίστη του. Κανένας δεν είναι τόσο ασήμαντος, όσο νομίζουμε. Αλλάζοντας τα ελάχιστα στον προσωπικό μας κόσμο, κάνουμε τη διαφορά για τους ανθρώπους σαν κι εμάς.
2.Πόσο δύσκολο είναι να υποδύεσαι μια προσωπικότητα, όπως η Δέσποινα Αχλαδιώτη που έζησε μόνη κόντρα σε όλους με βάση τα πιστεύω της;
Αγαπώ τόσο πολύ αυτό τον ρόλο που οι δυσκολίες του για μένα ήταν από την αρχή και οι υπέροχες προκλήσεις που ψάχνω στους ρόλους μου. Η Δέσποινα μου άνοιξε ένα μεγάλο ταξίδι πριν από τέσσερα χρόνια, και πολλές φορές μπορώ να αισθανθώ το βάρος και το μεγαλείο της καρδιάς της.
3.Με τις καθημερινές προκλήσεις στο Αιγαίο τι έχει να μας πει η ιστορία της κας Δέσποινας και πόσο επίκαιρη είναι ;Υπάρχουν σύγχρονες κυράδες της Ρω;
Το Αιγαίο συμπυκνώνει την πολύπαθη ελληνική ψυχή και με τους ανθρώπους του αλλά και με τις ιστορίες τους. Υπάρχουν παντού και πάντα Κυράδες της Ρω. Πρέπει όμως να έχουμε κι εμείς την ψυχή και την καρδιά για να τις διακρίνουμε.
4.Είναι κατάλληλη η παράταση για εφήβους και νέους; Τι μηνύματα δίνει;
Είναι μια παράσταση που απευθύνεται και στους εφήβους, αναδεικνύοντας μια άλλη ευγένεια ψυχής και το μεδούλι της ανθρωπιάς μας.
5.Γιατί αντέχει η παράσταση τόσα χρόνια ;Τι είναι αυτό που κρατά τον θεατή ;
Και το κείμενο αλλά και η παράσταση εστιάζουν στην καρδιά και στην ψυχή του κοινού. Μιλούν για μια γυναίκα και έναν τόπο, αλλά συγκινούν το κοινό διεθνώς γιατί περιγράφουν με τρυφερότητα πανανθρώπινες εμπειρίες που στιγματίζουν τις ζωές όλων μας.
Πληροφορίες
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 10 ευρώ, Ταμείο 13 ευρώ
Προπώληση: Ταμείο ΔΗΠΕΘΕ, ticketplus.gr
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2311825788, 2310842509



















