ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
– «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας_dreamers»
Με Σαίξπηρ και το “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας_dreamers” κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή το βράδυ η παιδική – εφηβική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, παρουσιάζοντας στο κοινό ένα έργο που υπόσχεται πολύ γέλιο, συγκίνηση και φυσικά θέατρο, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Το ΔΗΠΕΘΕ παρουσιάζει ένα από τα πιο σημαντικά και πολυδιάστατα έργα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, τιμώντας την επέτειο για τα 400 χρόνια από τον θάνατο του κορυφαίου ελισαβετιανού ποιητή και επιχειρεί να μυήσει τους εφήβους αλλά και τους ενήλικες στον σαγηνευτικό κόσμο του σπουδαίου αυτού συγγραφέα.
Όπως είπε η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Μελίνα Ηλικίδου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης – παρουσίασης της παράστασης: “Η νέα σεζόν του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης ξεκινάει με αφιέρωμα στο Σαίξπηρ, θέατρο, μουσική, ζωγραφική, παραμύθια που συμμετέχουν και ηθοποιοί και έφηβοι και τα παιδιά από τα θεατρικά εργαστήρια. Την Παρασκευή κάνει πρεμιέρα το “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας” και τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ “Χορεύοντας στη Λούνασα” σε συμπαραγωγή ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.”.
Η εφηβική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ παρουσίασε το έντυπο που έφτιαξαν μόνοι τους, μέσα από τις πρόβες της παράστασης. Πρόκειται για ένα 12σέλιδο έντυπο που θα μοιραστεί δωρεάν στην πόλη από τις 14/10. Η εφηβική ομάδα του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης ξεκίνησε πέρυσι και φέτος συνεχίζει τη δράση της για δεύτερη χρονιά . Οι μαθητές συγκεντρώνονταν μια ημέρα την εβδομάδα, μαθαίνοντας για τον Σαίξπηρ , κάνοντας ερωτήσεις και αντλώντας πληροφορίες για την εποχή εκείνη. Παρακολούθησαν μαθήματα γραφιστικής, σκηνογραφίας, δημοσιογραφίας, έκαναν συνεντεύξεις σε επαγγελματίες ηθοποιούς . Μέσα από τα μαθήματα γνώρισαν νέους φίλους και ήρθαν πιο κοντά στο θέατρο , όπως είπαν οι ίδιοι παίρνοντας το λόγο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης!

Από την πλευρά της η καλλιτεχνική διευθύντρια Ελένη Δημοπούλου, μίλησε για μια σημαντική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ, που εγκαινιάζει έτσι για δεύτερη χρονιά την εφηβική σκηνή του. Η ίδια παρουσίασε τους συντελεστές της παράστασης, λέγοντας ότι η εν λόγω παράσταση έχει αρκετό χιούμορ, συναίσθημα, αρκετές εκπλήξεις και πολύ θέατρο, σημειώνοντας πόσο περήφανοι είναι για το αποτέλεσμα.
Ο σκηνοθέτης της παράστασης Στέλιος Χατζηαδαμίδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια των συντελεστών να φτιάξουν ένα έργο πολύ σημερινό , που απευθύνεται από μικρούς μέχρι μεγάλους. Αναφέρθηκε , επίσης, στην σύγχρονη αισθητική του έργου, στη μουσική αλλά και στην προσπάθεια να δουν το Σαίξπηρ με σημερινή ματιά, καλώντας τον κόσμο να δει την παράσταση.

Πληροφορίες για την παράσταση!
Ημερομηνίες παραστάσεων:
Παρασκευή 14, Σάββατο 15, Κυριακή 16 Οκτωβρίου
Σάββατο 22, Κυριακή 23 Οκτωβρίου
Σάββατο 29, Κυριακή 30 Οκτωβρίου
Ώρα έναρξης: 9.00μ.μ.
Καλοκαίρι γινωμένο σ’ ένα δάσος μαγικό. Τέσσερις νέοι καταφεύγουν σ’ αυτό για να απολαύσουν τον έρωτα, μακριά από κανόνες, απαγορεύσεις και συμβιβασμούς. Ο Λύσανδρος, η Ερμία, ο Δημήτριος και η Ελένη βιάζονται να ζήσουνּ ονειρεύονται, παίζουν, κυλιούνται στα λιβάδια, μαλώνουν και μονιάζουν, καρδιοχτυπούν, ανακαλύπτουν, τρελαίνονται από έρωτα και επιθυμία. Μαζί τους ξωτικά, βασιλιάδες και μαστόροι αλλά κι ένας αλλόκοτος ερασιτέχνης ψαράς συγκατοικούν σε ένα ονειρικό σκηνικό σύμπαν που προκαλεί αμέσως την …όρασή μας. Πώς βλέπουμε; Πώς ερωτευόμαστε; Και τι είναι αυτό που μας προσελκύει σε ένα πλάσμα; Μια παράσταση για την κωμική φύση αλλά και τις σκοτεινές διαδρομές του έρωτα, για τα «μάτια» των ερωτευμένων, για τα λόγια που κάποτε μας πλήγωσαν και επέστρεψαν μετά στα χείλη τα δικά μας, μα πάνω από όλα, μια παράσταση για όσους διεκδικούν τα όνειρά τους.

Διασκευή: Σοφία Ευτυχιάδου, Στέλιος Χατζηαδαμίδης
Σκηνοθεσία: Στέλιος Χατζηαδαμίδης
Κίνηση – Χορογραφίες: Τάσος Παπαδόπουλος
Σκηνικά – Κουστούμια: Ευαγγελία Κιρκινέ
Πρωτότυπη μουσική: Αδάμ Σιάγας
Στίχοι τραγουδιών: Μάρα Τσικάρα
Δραματουργική επεξεργασία: Σοφία Ευτυχιάδου
Σχεδιασμός φωτισμού: Ευαγγελία Κιρκινέ, Στέλιος Χατζηαδαμίδης Βοηθός σκηνοθέτη: Κλειώ Λιάβα, Αγγελική Παρδαλίδου
Β’ Βοηθός σκηνοθέτη: Μαίρη Ανδρέου
Βοηθός Σκηνογράφου: Βενετία Νάση
Κατασκευή κοστουμιών: Ευγενία Κάψα
Διανομή αλφαβητικά: Μαίρη Ανδρέου, Λευτέρης Βλάχος, Δήμητρα Βήττα, Γιώργος Δημητριάδης, Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Θέμης Θεοχάρογλου, Σταύρος Μπίλλιος, Μυρτώ Πανάγου.
Φωτογραφίες: Θεόδωρος Χλιάπας
Προπώληση εισιτηρίων
– Ηλεκτρονικά, μέσω της σελίδας: https://www.viva.gr/tickets/theater/aithousa-texnis-kozanis/oneiro-kalokairinis-nyxtas-dreamers/
– Τηλεφωνικά, καλώντας στο 11876
– Στα καταστήματα: Public, SEVEN SPOT, RELOAD, Media Markt, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία
– Στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, στον ημιώροφο της Αίθουσας Τέχνης – Καθημερινά 10.00π.μ.-2.00μ.μ.
Πληροφορίες – Κρατήσεις
Στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, στον ημιώροφο της Αίθουσας Τέχνης – Καθημερινά 10.00π.μ.-2.00μ.μ.
Τηλ: 24610 24062, 6987991949
Τιμές εισιτηρίων: 10€ Κανονικό, 7€ Ανέργων, 5€ Φοιτητικό
Β.Σ.
Διασκευή: Σοφία Ευτυχιάδου, Στέλιος Χατζηαδαμίδης
Σκηνοθεσία: Στέλιος Χατζηαδαμίδης
Κίνηση – Χορογραφίες: Τάσος Παπαδόπουλος
Σκηνικά – Κουστούμια: Ευαγγελία Κιρκινέ
Πρωτότυπη μουσική: Αδάμ Σιάγας
Στίχοι τραγουδιών: Μάρα Τσικάρα
Δραματουργική επεξεργασία: Σοφία Ευτυχιάδου
Σχεδιασμός φωτισμού: Ευαγγελία Κιρκινέ, Στέλιος Χατζηαδαμίδης Βοηθός σκηνοθέτη: Κλειώ Λιάβα, Αγγελική Παρδαλίδου
Β’ Βοηθός σκηνοθέτη: Μαίρη Ανδρέου
Διανομή αλφαβητικά: Μαίρη Ανδρέου, Λευτέρης Βλάχος, Δήμητρα Βήττα, Γιώργος Δημητριάδης, Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Θέμης Θεοχάρογλου, Σταύρος Μπίλλιος, Μυρτώ Πανάγου.
Φωτογραφίες: Θεόδωρος Χλιάπας
Τιμές εισιτηρίων: 10€ Κανονικό, 7€ Ανέργων, 5€ Φοιτητικό




















