Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης με θέμα την επιχειρηματικότητα στην Κοβεντάρειο αίθουσα από φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και το Επιμελητήριο Κοζάνης.
Η προκήρυξη δύο προγραμμάτων προβλήθηκε που αφορά την οικονομική στήριξη επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της μεταποίησης και του τουρισμού, όσων διαθέτουν ήδη επιχειρήσεις και όσων σκοπεύουν να ασχοληθούν. Όπως ανέφερε ο κ. Σκοτίδας, γενικός Διευθυντής του ενδιάμεσου φορέα διαχείρησης για το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, η επιδότηση ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια ευρώ και για κάθε επιχείρηση καλύπτει το 45% της χρηματοδότησης τονίζοντας ότι αφορά μόνο επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας.
Στόχος τους όπως επεσήμανε ο κ. Σαρρής, πρόεδρος του επιμελητηρίου Κοζάνης, είναι να “τονίσουν την επιχειρηματικότητα, να αναβαθμίσουν τις επιχειρήσεις σε εξοπλισμό και υποδομές αλλά και άλλες δραστηριότητες όπως η εξωστρέφεια τους.” Τέλος ο κ. Καρακάσης, πρόεδρος του οικονομικού επιμελητηρίου Κοζάνης, επεσήμανε τη σημαντικότητα του ρόλου των τραπεζών λέγοντας πως “οι τοπικοί παράγοντες με επικεφαλής τον περιφερειάρχη θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με την ένωση των ελληνικών τραπεζών προκειμένου να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια της συμμετοχής των ελληνικών τραπεζών στις επενδύσεις γιατί τα αποτελέσματα δεν θα είναι ικανοποιητικά.”
Φ.Μ.





















