Εγκρίθηκε η απευθείας αγορά οριζοντίων ιδιοκτησιών τα οποία βρίσκονται επί της οδού Παύλου Χαρίση, στο Οικοδομικό τετράγωνο 149 στην πόλη της Κοζάνης, έναντι του ποσού των τριακοσίων χιλιάδων 300.000 και 685.000 €.

Για το πρώτο ο Δήμος Κοζάνης έχει προβεί σε εκτίμηση με πιστοποιημένο εκτιμητή του Υπουργείου Οικονομικών, καθόρισε την τιμή του ακινήτου στο ποσό των 295.000 €, ενώ για το δεύτερο στο ποσό των 622.000 €.

Όπως αναφέρεται με άνω ποσά θα επιτευχθεί η συμφωνία των ιδιοκτητών και θα αποφευχθεί μια χρονοβόρα διαδικασία ολοκλήρωσης της απαλλοτρίωσης εξαιτίας της οποίας θα καθυστερήσει η διάνοιξη του κοινόχρηστου χώρου, η οποία είναι προς όφελος των Δημοτών και του Δήμου, διότι θα αναδειχτεί το Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης.

Ενέχει όμως ο κίνδυνος να απορριφθεί εκ νέου η αγορά αφού το ποσό αγοράς είναι μεγαλύτερο από την πιστοποίηση του εκτιμητή, κάτι που είχε συμβεί και το 2023 με τη διαφορά τότε να είναι άνω των 150.000 ευρώ. Αναζητείται επίσης άλλο 1 εκ για την κατεδάφιση των εν λόγω κτιρίων.

Ι.Π.

Μη νόμιμη η απόφαση αγοράς του κτιρίου μπροστά από το Λαογραφικό Μουσείο – Το Δ.Σ. δεν αποφάσισε με γνώμονα την επίτευξη του καλύτερου οικονομικού αποτελέσματος

Ξεκινά η αναβάθμιση του κέντρου: Στην κυριότητα του Δήμου Κοζάνης το κτήριο μπροστά από το Λαογραφικό Μουσείο

Μη νόμιμη η απόφαση αγοράς του κτιρίου μπροστά από το Λαογραφικό Μουσείο – Το Δ.Σ. δεν αποφάσισε με γνώμονα την επίτευξη του καλύτερου οικονομικού αποτελέσματος