Συνεδρίασε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου. Ένα από τα θέματα ήταν και η προσωρινή τοποθέτηση της συζύγου του πρύτανη κ. Θεόδωρου Θεοδουλίδη ως προϊσταμένη του ΕΛΚΕ, του ταμείου δηλαδή του ιδρύματος. Ένα θέμα που προφανώς αποτελεί προτεραιότητα για τον κ. πρύτανη με το καλημέρα στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Επιγραμματικά να αναφέρουμε ότι η σύζυγος του κ. Θεοδουλίδη, Ντζιόκα Κατερίνα , διοικητική υπάλληλος, στην πρώτη προκήρυξη για την εν λόγω θέση ήταν η μόνη ενδιαφερόμενη. Η πρώην Σύγκλητος ζήτησε να επαναπροκηρυχθεί η θέση μιας και υπήρξε μόνο μια υποψηφιότητα .Η ίδια έκανε ασφαλιστικά μέτρα κατά του ιδρύματος, αλλά η απόφαση του δικαστηρίου ήταν υπέρ της συγκλήτου. Η θέση επανπροκηρύχθηκε με τέσσερις υποψηφιότητες , ισότιμες σύμφωνα με την τριμελή επιτροπή .Η επιλογή λοιπόν πέφτει πια στη Σύγκλητο και θεωρήθηκε άμεσης προτεραιότητας να μπει στην πρώτη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για να οριστεί τελικά ανώτερη των υπολοίπων η σύζυγος του πρύτανη. Ενδιαφέρον είχε ότι την εισήγηση δεν έκανε ο ίδιος, αλλά ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Θεμάτων ο κ. Σαρηγιαννίδης Νικόλαος επειδή είναι συγγενικό του πρόσωπο.
Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας είναι ο μόνος λογαριασμός που έχει στο ταμείο του χρήματα, καθώς σε αυτόν καταλήγουν όλες οι ροές από τα ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα , τις συνεργασίες με τρίτους φορείς, την Ε.Ε. Με πιο απλά λόγια εκεί υπάρχει χρήμα, το οποίο πολλές φορές καλύπτει και λειτουργικές και έκτακτες ανάγκες για αυτό και η νυν κυβέρνηση στοχεύει να τους απελευθερώσει από το βραχνά της γραφειοκρατίας για να γυρίσουν στον έλεγχο των ιδρυμάτων.
ΥΓ: Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη, αρκεί να βγει εκ νέου η προκήρυξη και γρήγορα γιατί ό, τι είναι νόμιμο , δεν είναι και ηθικό.
Ιωάννα Παπαδημητρίου
Οι μετακινήσεις των καθηγητών, μια καυτή πατάτα για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας


















