Πεσμένη ήταν όλο το καλοκαίρι η δουλειά στους φούρνους της Κοζάνης παρότι πολλά παιδιά έμειναν στην πόλη. Καλύτερη είναι η εικόνα στα χωριά, τα οποία και προτίμησαν πολλές οικογένειες.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κόσμος δεν αγοράζει πια τόσο τα αρτοποιήματα παρά μόνο ψωμί και μάλιστα για πολλές μέρες .Είναι πια σύνηθες να παίρνει κανείς ψωμί για τρεις και τέσσερις μέρες και να το βάζει στην κατάψυξη. Πολλές εξάλλου είναι οι νοικοκυρές που το έριξαν στο ζύμωμα μια συνήθεια που γεννήθηκε την περίοδο του κλεισίματος στο σπίτι. Τότε ήταν δύσκολο να βρει κανείς τόσο μαγιά όσο και αλεύρι. Η συνήθεια αυτή εξακολουθεί.
Ο τζίρος σε πολλές των περιπτώσεων στους φούρνους της πόλης είναι κατά 60% χαμηλότερος σε σχέση με άλλες χρονιές. Αναμένεται το άνοιγμα των σχολείων για να δώσει μια ανάσα στους φούρνους.
Ιωάννα Παπαδημητρίου


















