“Δεν θέλω να με εκλάβετε ως μια λογική ανάθεσης αλλά ως συνεργάτη σας”

Στην Αίθουσα Τέχνης έγινε το απόγευμα της Τετάρτης η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης παρόντων όλων των δημοτικών συμβούλων και προέδρων των δημοτικών ενοτήτων. Ακολούθησαν οι τυπικές υπογραφές.

Ο νέος δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης μίλησε για έναν διαφορετικό τρόπο αυτοδιοίκησης όπου θα δίνει σημασία στο μαζί. “Η εκλογή μου σε αυτήν τη θέση ευελπιστώ να αποτελέσει σημαντικό σταθμό εισάγοντας έναν διαφορετικό τρόπο αυτοδιοίκησης μαζί με του πολίτες. Δε θέλω να με εκλάβετε ως μια λογική ανάθεσης αλλά ως έναν συμπαραστάτη και συνεργάτη σας για να κάνουμε ένα δήμο όπως ονειρευόμαστε. Προτεραιότητες θα είναι η καθημερινότητα των πολιτών, η δίκαιη απολιγνιτοποίηση, η ανεργία, η ψηφιακή μετάβαση. Θα εργαστώ με αφοσίωση και διαφάνεια. Στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων”.

Το λόγο πήραν και οι υπόλοιποι επικεφαλής των παρατάξεων. Ο Λάζαρος Μαλούτας μίλησε για το στοίχημα αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων με το βέλτιστο τρόπο, την αστική ανάπτυξη της πόλης ως κέντρο της περιφέρειας, αλλά και τη διατήρηση του πλέγματος προστασίας των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Με τη σειρά του ο Χάρις Κουζιάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη συσπείρωσης για το καλό του τόπου, ενώ ο Σταύρος  Καμπουρίδης τόνισε ότι θα είναι δίπλα σε ό,τι είναι για το καλό του τόπου. Η Τίνα Κουζιάκη εξήγησε ότι θα αποτελέσει τη φωνή των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των λαϊκών στρωμάτων.

Ι.Π.