Στην επανέναρξη των Γιορτών της Γης το 2018, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε το φεστιβάλ από Τετάρτη με ένα άτυπο γλέντι υποδοχής των σκληροπυρηνικών που το τετραήμερο δεν τους είναι αρκετό. Από τότε και έπειτα, οι Γιορτές της Γης ξεκινάνε απο Τετάρτη με ένα γλέντι καλωσορίσματος στην κεντρική πλατεία της Βλάστης, όπως ακριβώς συμβαίνει στα χωριά!

Εκεί λοιπόν θα σας υποδεχτούμε και φέτος, θα γνωριστούμε μεταξύ μας και θα μας γλεντήσουν οι Ρουμπαγιάτ!

Οι Ρουμπαγιάτ είναι ένα μουσικό σχήμα από τη Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθηκε το 2013 και από τότε έχει ενεργή παρουσία τόσο εντός, όσο και εκτός πόλης, μετρώντας πολλές ζωντανές εμφανίσεις ανά την Ελλάδα.

Βασισμένοι στην πολυφωνία, οι Ρουμπαγιάτ επιχειρούν μια σύγχρονη ερμηνευτική προσέγγιση σε τραγούδια του έντεχνου και του παραδοσιακού χώρου από πληθώρα περιοχών.

Η παιχνιδιάρικη διάθεση του φλάουτου σε συνδυασμό με ενδιαφέρουσες αρμονίες από λαούτο ή κιθάρα, συνθέτουν, μαζί με τη δυναμική παρουσία παραδοσιακών και σύγχρονων κρουστών οργάνων, ένα ιδιαίτερο και ενδιαφέρον μουσικό αποτέλεσμα.

Τα live της μπάντας μετατρέπονται σε γλέντι είτε αυτά πραγματοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους, είτε σε ανοιχτές πλατείες και χαρακτηρίζονται από πολλή ενέργεια, διάθεση και χορό!
“μόνο σας αγαπήσαμε, κέρνα μας..”

Μέλη συγκροτήματος:

Θανάσης Τσολάκης: κρουστά/φωνή

Γιάννης Τσιάτσος: κιθάρα/λαούτο/φωνή

Σταύρος Τσολάκης: φλάουτο/φλογέρες/φωνή

Πηγή FB:  Γιορτές της Γης – Earth Festival