Φτιάχνουμε μηλόπιτα με ανθότυρο και μέλι, χωρίς μίξερ και την σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα!
30‘ προετοιμασία
40‘ ψήσιμο
35‘ αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 45 λεπτά
Υλικά
Μερίδες: 12-14
Γέμιση
- 700 γρ. φρέσκο ανθότυρο
- 200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
- 7 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 300 γρ. (περίπου 1 κούπα) μέλι
- 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
Συναρμολόγηση
- 1 έτοιμο φύλλο ζύμης κουρού
- 3 μήλα Golden, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες 2 χλστ.
- 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 50 γρ. (1/2 κούπα) ζάχαρη άχνη
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
Σερβίρισμα
μέλι και κανέλα
Διαδικασία
Γέμιση
- Χτυπάμε στο μούλτι το ανθότυρο με τη ζάχαρη, σε δύο δόσεις, για 3 λεπτά την κάθε δόση.
- Προσθέτουμε σταδιακά τα άλλα υλικά της γέμισης και χτυπάμε πάλι στο μούλτι μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.
Συναρμολόγηση
- Στρώνουμε το φύλλο σε ένα βαθύ ταψάκι ελαφρώς βουτυρωμένο, με διάμετρο 28 εκ., καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
- Κόβουμε τις άκρες που εξέχουν. Το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι.
- Απλώνουμε από πάνω το μείγμα της γέμισης και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C (με αέρα), για 25 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε και απλώνουμε στην επιφάνεια σαν βεντάλια τις φέτες μήλου.
- Αλείφουμε με βούτυρο, πασπαλίζουμε με την άχνη και την κανέλα και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, προσέχοντας να μη στεγνώσει η γέμιση.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και σερβίρουμε κάθε κομμάτι μηλόπιτας με λίγο μέλι και κανέλα.