Δεν έχουμε εξαγγείλει εμείς καινούρια νοσοκομεία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συζήτηση «Το Σύστημα Υγείας στη Νέα Εποχή» .Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έχουμε κατακερματισμένο σύστημα και δεν μπορούμε ακόμα να μετράμε την απόδοση του συστήματος υγείας.

«Είναι πραγματικά κρίμα και λυπηρό ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την αξιωματική αντιπολίτευση σε αυτονόητε αλλαγές». Για το νοσοκομειακό χάρτη ανάφερε ότι υπάρχουν νοσοκομεία που απέχουν 20- 30 χλμ και υπολειτουργούν και τα δυο. Δεν χρειάζεται να κλείσει καμιά μονάδα αλλά να αλλάξει η κατεύθυνσή της. Θα δημιουργήσουμε σύστημα περιφερειακών κέντρων με ακτίνες στην περιφέρεια και θα εξορθολογήσουμε τις κλινικές στα περιφερειακά νοσοκομεία. Θα οδηγηθούμε σε συγκρούσεις, θα ξεβολευτούν κάποιοι» .

«Ο νέος χάρτης είναι μια σημαντική μεταρρύθμιση που ήδη δρομολογείται , δεύτερης τετραετίας, δεν θα γίνουν παρεμβάσεις άμεσα και εκεί θα δούμε πού θα συγχωνεύσουμε δράσεις , τι εξορθολογισμός θα γίνει .Έχω δει ήδη ένα σχέδιο που έχει ετοιμαστεί, πιλοτικό για τη Δυτική Μακεδονία για το πώς θα αξιοποιήσουμε υφιστάμενες δομές και πού χρειάζεται να δημιουργήσουμε καινούρια νοσοκομεία» .Στη συνέχεια τόνισε ότι είναι φειδωλός στη δημιουργία νέων νοσοκομείων , μιλώντας για την ανάγκη νέου στην Κω. «Δεν έχουμε εξαγγείλει εμείς καινούρια νοσοκομεία».

Ιωάννα Παπαδημητρίου