Ομόφωνα το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης ενέκρινε την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, η θητεία του οποίου θα έχει χρονική διάρκεια μέχρι τις 31-12-2020 με τριετή δυνατότητα ανανέωσης. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής σύμφωνα και με τους όρους της προκήρυξης αναλαμβάνει καθήκοντα ετοιμασίας επιχειρησιακών και στρατηγικών σχεδίων ανάπτυξης.

Ειδικότερα:

Εισηγείται στο Διοικητικό Συμβούλιο την πρόσληψη των καλλιτεχνικών συνεργατών και του προσωπικού που απαιτούνται για το ανέβασμα κάθε έργου , καταρτίζει το πρόγραμμα δραστηριοτήτων της επιχείρησης, των παραστάσεων και περιοδειών, καταρτίζει και εισηγείται στο Διοικητικό Συμβούλιο τον προϋπολογισμό των δαπανών κάθε έργου, είναι υπεύθυνος για τη σωστή τήρηση του προϋπολογισμού δαπανών κάθε νέου έργου.

Για την υποψηφιότητα απαιτείται Υπεύθυνη Δήλωση ότι οι υποψήφιοι δεν υπηρετούν ως καλλιτεχνικοί διευθυντές σε άλλο ΔΗΠΕΘΕ ή άλλη Κοινωφελή Θεατρική Επιχείρηση, Ωδείο ή Μουσική Σχολή κατά τη διενέργεια της προκήρυξης και δεν κατέχουν άλλη έμμισθη θέση στον δημόσιο τομέα ούτε παρέχουν εξαρτημένη εργασία στον ιδιωτικό τομέα.

Άρα μπορούν και με τη βούλα να είναι συνταξιούχοι και μάλιστα της ΔΕΗ. Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης για μια ακόμα φορά επιλέγει τον εκλεκτό του. Και τι τελικά θέλουμε καλλιτεχνικό διευθυντή; Πολλά από τα παραπάνω, τα έχει αναλάβει ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., ο οποίος φρόντισε να μπει για τα καλά στα χωράφια του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή για να μην στερηθούμε το θέατρο το καλοκαίρι…Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής Κοζάνης μάλλον μας περισσεύει… και ας είναι και φωτογραφικός.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Δείτε εδώ το έγγραφο.