Σε εξέλιξη βρίσκεται η 17η γιορτή μανιταριού στα Γρεβενά, καθώς με βάση το ρεπορτάζ της Δέσποινας Αμαραντίδου στην εκπομπή της ερτ3 «Ώρα Θερινή», πρόκειται για μια εορταστική εκδήλωση που έχει καθιερώσει την περιοχή σε τόπο προορισμού, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως καθώς αναμένεται να την τιμήσουν πάνω από 30.000 άτομα, από Σερβία, Κροατία, Ιταλία και Κύπρο.

Η ψυχή αυτής της διοργάνωσης , δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Μανιταρόφιλων Ελλάδας, τον Γιώργο Κωνσταντινίδη. «Όλα ξεκινάνε απτό μεράκι μας για τη φύση, τα μανιτάρια και τον τόπο μας. Ό,τι γίνεται με αγάπη και μεράκι και δεν αποκλείει κανέναν, είναι καταδικασμένο να πετύχει», δήλωσε ο ίδιος, ενώ έκανε αναφορά και στη μακροχρόνια συνεργασία που έχει ο σύλλογος με Πανεπιστημιακούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δίνοντας τους την ευκαιρία να καταφέρουν να ονοματίσουν πάνω από 30 καινούργια είδη μανιταριών σε παγκόσμιο επίπεδο. «Όσο βρέχει, εμείς συνεχίζουμε», τόνισε.

Στη συνέχεια, ο Φώτης Παρασκευαΐδης, μας άνοιξε την όρεξη με την τηγανιά που ετοίμαζε, με μανιτάρια και μακαρόνια, ενώ αποκάλυψε και την πιο περίεργη συνταγή του που είναι γύρος με μανιτάρια και σως τρούφας.

Περισσότερα εδώ