O Γιάννης Θεοφύλακτος μίλησε στο Λύσανδρο Ρήγα και το ραδιοΛόγος, το διαδικτυακό ραδιόφωνο του prlogos για το νέο Πανεπιστήμιο και τις επικείμενες εκλογές. Χαρακτήρισε μεγάλη τομή το πανεπιστήμιο μετά από μακρά διαβούλευση που προηγήθηκε με όλους τους φορείς. «Την επόμενη βδομάδα θα εισαχθεί για επεξεργασία και πριν τη μεγάλη Βδομάδα θα ψηφιστεί» το σχέδιο της συγχώνευσης ανέφερε. Για την ονομασία του είπε: «Πέσανε αρκετά και βαριά ονόματα, όσο είναι τώρα πρώιμη η υπογραφή, καλό είναι να κρατήσουμε τα τοπωνύμια» συνέχισε προτείνοντας να παραμείνει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο λειτουργεί σαν brand name χωρίς αυτό να συνδυαστεί ακόμα και με σημαντικές μορφές που σημάδεψαν την ιστορία της περιοχής.
Τα τμήματα ισχυροποιούν όλες τις πόλεις τόνισε. Το τμήμα Μαιευτικής ανωτατικοποιείται και αμέσως μετά έρχεται νέο της λογοθεραπείας και της εργοθεραπείας, ενώ η Κοζάνη δυναμώνει με την πολυτεχνική και οικονομική σχολή. Για τα οπτικοακουστικά ανέφερε ότι είναι στις ισχυρές πιθανότητες. Δεν τελειώνει η προσπάθεια συνέχισε για να γίνουν τα τμήματα ελκυστικά όπως ακούγονται.
Για την ποσόστωση στις βουλευτικές εκλογές είπε ότι καθιερώνεται το 40% στη συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια, κάτι που είναι σωστό για το γυναικείο φύλο και περιμένουμε να βγουν μπροστά και σε αυτοδιοίκηση και σε βουλευτικές εκλογές. Σε ερώτηση για συμμετοχή εν ενεργεία βουλευτών στην ευρωβουλή είπε ότι υπήρξε μια σκέψη για ευρωκοινοβούλιο αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί.
Στήριξη στο Θόδωρο Καρυπίδη
«Θα δοθεί δυνατή μάχη μεταξύ υποψηφίων. Η περιφερειακή αρχή του Θόδωρου Καρυπίδη έχει δείξει πολλά θετικά δείγματα και πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της. Να πέσουν οι τόνοι από την άλλη πλευρά στα εθνικά θέματα και το μακεδονικό. Γεωγραφικά η Μακεδονία είναι μεγαλύτερη από τη Μακεδονία της Ελλάδας είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Να μην νοθεύουν τον αγώνα οι ακραίες φωνές» συνέχισε στοχοποιώντας τον Γιώργο Κασαπίδη.
Ιωάννα Παπαδημητρίου


















