Με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελο Συρίγο συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης η βουλευτής Βίκυ Βρυζίδου για το μέλλον του Πανεπιστημίου Δυτική Μακεδονίας. Είχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη όλων των βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας τη Δευτέρα το απόγευμα για τις επιπτώσεις της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στο ίδρυμα.

Σε συνέχεια λοιπόν της πρώτης τηλεσυνάντησης ο υφυπουργός ξεκαθάρισε στην Βίκυ Βρυζίδου ότι μπορεί να μην κινδυνεύουν τμήματα, αλλά θα μειωθεί ο αριθμός των φοιτητών στο ίδρυμα σε τρεις περιπτώσεις:
1.σε προβληματικά τμήματα με πολύ χαμηλή βάση εισαγωγής
2.σε τμήματα που γίνεται εισαγωγή φοιτητών με όποια βαθμολογία, αλλά τελικά παίρνουν μετεγγραφή
3.σε τμήματα που οι φοιτητές μπαίνουν με πολύ χαμηλή βαθμολογία και δεν το τελειώνουν ποτέ σε ποσοστό μάλιστα 80%

Ακόμα φυσικά δεν είναι γνωστός ο ελάχιστος βαθμός εισαγωγής στα τμήματα που θα αποφασίσει το ίδιο το Πανεπιστήμιο. Ούτε σπούδαζαν πραγματικά στην Κοζάνη 1.715 φοιτητές….

«Πρόθεση του υπουργείου είναι να στηρίξει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Δημοκρίτειο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με τρεις τρόπους» ανέφερε στο prlogos η Βίκυ Βρυζίδου. «Πρώτον θα μειωθεί ο αριθμός των φοιτητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε ομοειδή τμήματα ή σχετικά με αυτά του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, δεύτερον θα δημιουργηθούν νέες φοιτητικές εστίες , 2.000 περίνου για να γίνει πιο ελκυστική η επιλογή των τμημάτων του και τρίτον θα αυξηθούν οι θέσεις ΔΕΠ».

Ιωάννα Παπαδημητρίου

«Προστασία» για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας λόγω απολιγνιτοποίησης – Δεν απειλούνται τμήματα