Ευωδιαστή, αφράτη και γλυκιά μηλόπιτα. Τώρα που τα μήλα υπάρχουν σε αφθονία είναι ευκαιρία να απολαύσουμε ένα κομμάτι ζεστή μηλόπιτα με τον καφέ ή το τσάι μας.

Υλικά που θα χρειαστούμε…
1 φλ.τς.ζάχαρη
2 αυγά
½ φλ.τς.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
6 κ.σ.γάλα
2 φλ.τς.αλεύρι
½ φλ.τς.αλεσμένα αμύγδαλα
2 κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ.ξύσμα λεμονιού
2 μέτρια κόκκινα μήλα
1/4 φλ.τς.αμύγδαλο φιλέ
Λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα

Μέθοδος εκτέλεσης…
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος ρίχνουμε το αλεσμένο αμύγδαλο, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα με το μίξερ.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι το οποίο έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε πολύ λεπτές φέτες. Αραδειάζουμε τις φέτες στην επιφάνεια της ζύμης σε σειρές. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 ο C για 45-50 λεπτά.

Όταν κρυώσει η μηλόπιτα τη σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Πηγή: The 3 cooks