ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΛΟΓΟΣ
Κάλεσμα για ευρεία συμμετοχή, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται την Πέμπτη το πρωί στις 12 μ., στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, απευθύνουν οι επιστημονικοί φορείς και οι τεχνικοί κλάδοι, ελεύθεροι επαγγελματίες που τη διοργανώνουν.

Είναι μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που γίνεται με έναν αυθόρμητο τρόπο . Οι επιστήμονες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, βλέποντας τις βασικές κατευθύνσεις του ασφαλιστικού λένε ότι αυτή η ιστορία πολύ “δεν βγαίνει”, τόνισε μεταξύ άλλων στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο πρόεδρος του ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας Δημήτρης Μαυροματίδης. “Οι επιστημονικοί φορείς (Ιατρός σύλλογος, Φαρμακευτικός σύλλογος, φυσικοθεραπευτές), τα Επιμελητήρια (Τεχνικό Επιμελητήριο, Εμπορικό και Βιοτεχνικό, Γεωτεχνικό), συζητήσαμε το ζήτημα για να δούμε πως μπορεί να αντιμετωπιστεί. Μιας και την Πέμπτη σε κεντρικό επίπεδο επιλέγεται μια παρόμοια κινητοποίηση, επιλέξαμε και εμείς αντί κάποιας άλλης ημερομηνίας να κάνουμε την Πέμπτη την κινητοποίηση”, προσέθεσε.
Η κυβέρνηση πρέπει να βλέπει την ουσία των πραγμάτων, σύμφωνα με τον ίδιο, λέγοντας πως χάνεται η ουσία με όσα σχεδιάζονται. Ο ίδιος κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει, μιας και είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται μια τέτοια κινητοποίηση από επιστημονικούς και τεχνικούς φορείς και επιμελητήρια.
Το κάλεσμα των φορέων
“Ζητούμε την άμεση απόσυρσή του, διότι με τις διατάξεις του αποδομεί πλήρως το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και υποθηκεύει με το χειρότερο τρόπο το παρόν και το μέλλον των Ελεύθερων Επαγγελματιών – Αυτοαπασχολούμενων Επιστημόνων.
Το προσχέδιο του Ασφαλιστικού, χωρίς καμία στοιχειώδη διαβούλευση με τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας, χωρίς τις απαραίτητες αναλογιστικές μελέτες, έρχεται να δημεύσει ουσιαστικά το εισόδημα των Επιστημόνων και Ελεύθερων Επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων.
Τις κινητοποιήσεις διοργανώνουν, συμμετέχουν και στηρίζουν οι φορείς: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας/παρ. Δυτικής Μακεδονίας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/ παρ. Δυτικής Μακεδονίας, Δικηγορικοί Σύλλογοι Δυτικής Μακεδονίας, Ιατρικοί Σύλλογοι Δυτικής Μακεδονίας, Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Δυτικής Μακεδονίας, Οδοντιατρικοί Σύλλογοι Δυτικής Μακεδονίας, Εμπορικά και Βιοτεχνικά Επιμελητήρια Δυτικής Μακεδονίας, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών/Τμ. Δυτικής Μακεδονίας, Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Κοζάνης. Το σύνολο των φορέων που θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση θα καταγραφεί κατά την διάρκεια της εκδήλωσης”.
Β.Σ.


















