Μέσα στο πλαίσιο των μετακινήσεων των πληθυσμών παρατηρείται ένας αυξανόμενος αριθμός Αιτούντων Διεθνούς Προστασίας.

Μεταξύ αυτών εμφανίζονται όλο και συχνότερα Ασυνόδευτα Παιδιά τα οποία φτάνουν στη χώρα μας χωρίς την οικογένεια τους ή άλλον ενήλικα που να τα συνοδεύει, με σκοπό να διασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή, ένα ασφαλέστερο μέλλον, εκπαίδευση και εργασία.

Κάποια αποφασίζουν μόνα τους να φύγουν, ενώ σε άλλα την απόφαση την λαμβάνει η οικογένεια τους.

Τα παιδιά αυτά συνιστούν μια ιδιαίτερη ευάλωτη κατηγορία που απαιτεί διπλή μέριμνα και προστασία. Έχουν ανάγκη ειδικής φροντίδας, πόσο μάλλον όταν έχουν βιώσει τραυματικές εμπειρίες.

Σύμφωνα με το άρθρο 19 του Π.Δ 220/2007, κατοχυρώνεται το δικαίωμα Οικογενειακής Επανένωσης των Ασυνόδευτων Παιδιών. Η Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου του Δήμου Βοΐου, προσπαθεί να εντοπίσει το συντομότερο δυνατόν τα μέλη της οικογένειας του Ασυνόδευτου Ανηλίκου που διαμένει πια στην Ευρώπη, έτσι ώστε να βρεθεί κοντά τους.

Η διαδικασία τις περισσότερες φορές είναι χρονοβόρα και δύσκολη αλλά το αποτέλεσμα πάντα μας ανταμείβει…με δάκρυα στα μάτια και μια αγκαλιά ,λέγοντας μας ευχαριστώ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που προσπαθήσατε για μένα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που με φροντίσατε

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που μου δώσατε την ευκαιρία να είμαι κοντά στην οικογένεια μου.

Αυτά ήταν τα λόγια της αγαπημένης μας Λέλας όταν της ανακοινώσαμε ότι έγινε δεκτό το αίτημα της και θα ταξιδέψει στην Ελβετία, ώστε να βρεθεί στην αγκαλιά των συγγενών της.

Η Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου της εύχεται η ζωή της να είναι πάντα γλυκιά και όμορφη, γεμάτη χαμόγελα και ευτυχία, όπως ακριβώς την ονειρεύεται

Πηγή:sierafm.gr