Στο χειρουργικό τμήμα νοσηλεύονται οι τρεις από τους τέσσερις ποδηλάτες, οι οποίοι διακομίστηκαν την Κυριακή στο Μποδοσάκειο μετά το σφοδρό δυστύχημα της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση του νοσοκομείου Μαμάτσειου-Μποδοσάκειου ένας εξ αυτών, 40 ετών έχει ένα θλαστικό τραύμα στην θωρακική χώρα και υπάρχει συνεχής επικοινωνία με θωρακοχειρούργους νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης για την πορεία της κατάστασής του.

Αυτή τη στιγμή και με συνεχή παρακολούθηση του ασθενή με αξονικές που υποβάλλεται , δεν χρήζει λόγος μετακίνησής του. Σε κάθε περίπτωση το νοσοκομείο έχει φροντίσει για την άμεση διακομιδή του εφόσον χρειαστεί όπως και για την νοσηλεία του σε μονάδα εντατικής αν κριθεί απαραίτητο.

Ένας ακόμα ποδηλάτης νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική με σοβαρό θλαστικό τραύμα πάνω στον αγκώνα και κάταγμα στην κνήμη. Την Κυριακή οι θεράποντες γιατροί ασχολήθηκαν με το τραύμα του και πιθανόν τη Δευτέρα να υποβληθεί σε χειρουργείο στην κνήμη.

Οι άλλοι δύο ασθενείς που νοσηλεύονται στην χειρουργική είναι καλύτερα στην υγεία τους και αναμένεται να πάρουν σύντομα εξιτήριο.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Δύο νεκροί ποδηλάτες σε τροχαίο στο 1ο χλμ Πτολεμαΐδας-Άρδασσας-Τρεις ακόμα στο Μποδοσάκειο

Από την Έδεσσα και το Πλατανόρεμα οι δύο νεκροί ποδηλάτες

Εκτός κινδύνου οι υπόλοιποι τεσσερις ποδηλάτες του μοιραίου τροχαίου