Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Διαχείρισης Κρίσεων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Γραφείο του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας.

Η ημερίδα είχε ανταπόκριση από εθελοντικές ομάδες, διασωστικές ομάδες αλλά και σώματα ασφαλείας όπως η πυροσβεστική, που εμπλέκονται άμεσα στη διαχείριση κρίσεων, γεμίζοντας το αμφιθέατρο της ΖΕΠ. Το πρόσφατο παράδειγμα διαχείρισης της ανθρωπιστικής κρίσης, εξαιτίας των προσφυγικών ροών στην περιοχή μας, έκανε επιτακτική ανάγκη την εκπαίδευση σε παρόμοια ζητήματα κρίσεων.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα πολιτικής προστασίας Ηλίας Κάτανας, η ημερίδα συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα πολιτικής προστασίας που ξεκινάει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία όπως τόνισε ο ίδιος, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της πολιτικής προστασίας. Ο ίδιος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα πολιτικής προστασίας που ξεκίνησε στα σχολεία. Απώτερος στόχος είναι η καλύτερη συνεργασία της κοινωνίας των πολιτών, κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης ανακοίνωσε την λειτουργία από το Σεπτέμβριο της Σχολής Πυροσβεστικής για την εκπαίδευση των στελεχών της πυροσβεστικής, στην πόλη της Πτολεμαΐδας και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της πρώην δημοτικής αστυνομίας. Παρά τα όσα ελέχθησαν, είπε ο περιφερειάρχης, η σχολή θα λειτουργήσει και θα εκπαιδεύει τα στελέχη μετά από είσοδό τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, από εφέτος.

Ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο για “τοπικισμούς” που προσπαθούν να ανακόψουν αυτά οι δικαιούνται οι πυροσβέστες και ο κλάδος. “Γράφονται πολλά, η περιφέρεια δεν απαντάει, διαχειρίζεται την κρίση. Μίλησαν και άνθρωποι της αυτοδιοίκησης. Εμείς διαχειριστήκαμε την κρίση, όπως κάναμε και με τους πρόσφυγες”, προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε το σεμινάριο με μια σειρά ενημερωτικών ζητημάτων για θέματα πολιτικής προστασίας.

Φωτο: Χρήστος Μπλέτσος-Δημήτρης Στραβού