“ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ”

– Η πρώην Βουλευτής στο ράδιοΛόγος με αφορμή το «Μέτωπο Νίκης», τον νέο πολιτικό φορέα που ίδρυσε

Κάλεσμα για τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα, του «Μετώπου Νίκης», απεύθυνε η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή από την Κρήτη. Με αφορμή αυτό ,  σε συνέντευξή της στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα εξαπολύει τα βέλη της κατά πάντων για τις πολιτικές που εφαρμόζονται στο θέμα της ΔΕΗ αλλά και σε ό,τι αφορά την κυβερνητική πολιτική, ενώ μίλησε αναλυτικά για τον νέο πολιτικό φορέα που δημιούργησε.

Περιγράφοντας το νέο πολιτικό της φορέα, η Ραχήλ Μακρή σημείωσε χαρακτηριστικά πως: “Το μέτωπο νίκης είναι ένα μέτωπο πολιτών ,. Ένα μέτωπο ευρύ, ζωντανό  και ανοιχτό στην κοινωνία , πολιτών , οργανώσεων, κινημάτων και συλλογικοτήτων, στο οποίο καλώ να συμμετέχουμε όλοι όσοι αρνούμαστε τις τοποθετήσεις αριστερά, δεξιά και κέντρο. Όλους όσοι αρνούμαστε να γίνουμε συνυπεύθυνοι της δολοπλοκίας  και της συμφωνίας ενός πολιτικού συστήματος σάπιο από τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Όλους όσοι αρνούμαστε να υποκύψουμε σε αντιφατικά αντανακλαστικά . Όλους όσοι αρνούμαστε να μας απομυζούν και να μας εξευτελίζουν . Όλους όσοι αρνούμαστε να σκύψουμε το κεφάλι. Πρεσβεύουμε το νέο , το καθαρό, την όρεξη για τη δουλειά, την αγάπη για την πατρίδα. Τους καλώ να προτάξουμε το συμφέρον της Ελλάδας πάνω από όλα και να ασκήσουμε το πατριωτικό μας καθήκον όπως απορρέει από το σύνταγμα. Να αγωνιστούμε για την ανατροπή όλων όσων έφεραν την εγκληματική  κρίση που βιώνει ο λαός μας, να αναρτήσουμε την εξουσία που μας έκλεψαν  και κρατούν με παράνομο τρόπο στα χέρια τους και ταυτόχρονα να  σχεδιάσουμε όλοι μαζί την έξοδο από το δημοσιοοικονομικό τέλμα και την ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε. Να σχεδιάσουμε ένα μοντέρνο ευέλικτου κράτους που θα προωθεί την ανάπτυξη του πολίτη, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την ειρήνη”.

 

 

“Έχω αποδείξει ότι δεν ενδιαφέρομαι για τις καρέκλες “

Ερωτηθείς αν έχει τη διάθεση ο κόσμος να αγωνιστεί για την ανατροπή του καθεστώτος, όπως η ίδια λέει, η κ. Μακρή απαντάει πως “αν ο κόσμος δεν μπορεί να αγωνιστεί δεν μπορεί και να συμμετέχει στο μέτωπο, που είναι διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Απαιτεί όλοι μαζί να δημιουργήσουμε και να φτιάξουμε και όχι με φανφάρες και ψεύδη να υφαρπάξουμε την ψήφο του κόσμου για να μπούμε στη βουλή και να πάρουμε καρέκλες. Εγώ προσωπικά έχω αποδείξει ότι δεν ενδιαφέρομαι για τις καρέκλες που τις άφησα από μόνη μου προτάσσοντας πάνω από όλα τον κόσμο που με έστειλε εκεί να ασκώ την εξουσία, στο πλαίσιο του δημοσίου συμφέροντος”, είπε με νόημα. Παράλληλα, σημείωσε πως όσοι δεν συμμετέχουν στο νέο εγχείρημα θα πρέπει να αποδεχθούν ότι “θα ζήσουν σκλάβοι σε αποικία”. Προσέθεσε σχετικά πως ο κόσμος ή θα αποφασίσει να ζήσει ως προσκυνημένος επαιτώντας , ή θα αγωνιστούν όπως οι πρόγονοί μας , που έμειναν στην ιστορία.

 

 

Για τη ΔΕΗ: ” Ξεπουλάνε τον τόπο μας”

Ιδιαίτερα καυστική για την επερχόμενη και διαφαινόμενη πώληση της ΔΕΗ, η Ραχήλ Μακρή, είπε καυστικά πως: “Η ΔΕΗ έχει ήδη εκποιηθεί, βρίσκεται στο τελικό στάδιο εκχώρησης της μεγάλης εταιρείας εθνικής στρατηγικής σημασίας για τη χώρα και μέσα από αυτή ξεπουλάμε τον τόπο μας, τη Δυτική Μακεδονία, το Νομό Κοζάνης. Ξεπουλούμε ατμοηλεκτρικούς σταθμούς, υδροηλεκτρικούς σταθμούς και θα έρθουν άσχημες επιπτώσεις”. Επίσης, σχολίασε πως μέσα από τους ΥΗΣ θα πάρουν και τη διαχείριση των υδάτων. Προσθέτοντας πως ο Πολύφυτος δίνει νερό στον κάμπο της Ημαθίας και δίνει υδροδότηση επίσης και στη Θεσσαλονίκη. Ανέφερε, επίσης, πως αν γίνει η πώληση μονάδων θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ενώ στη Βουλγαρία οι εξελίξεις στην εκεί εταιρεία ενέργειας έριξαν κυβερνήσεις. “Τα δίκτυα έχουν ήδη εκχωρηθεί και ήρθαν τα ίδια συμφέρονται να πάρουν τα φιλέτα .

 

 

“Κυβέρνηση και συνδικαλιστές παίζουν παιχνίδι εις βάρος της δημόσιας περιουσίας “

Ακόμη μίλησε με σκληρά λόγια για συνδικαλιστές και κυβέρνηση της “μίζας και της ρεμούλας”, λέγοντας ότι παίζονται παιχνίδια εις βάρος της δημόσιας περιουσίας: “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κατήγγειλε τα συμφέροντα επειδή δεν ήταν οι ίδιοι μέσα στη ρεμούλα. Τώρα που πήρε θέση στη μίζα και στη ρεμούλα μαζί με τους συνδικαλιστές συμπεριλαμβανομένων και των συνδικαλιστών της περιοχής, παίζουν ένα παιχνίδι εις βάρος της δημόσιας περιουσίας και σε βάρος του τόπου.

 

 

Βέλη κατά Σκουρλέτη!

Ακόμη, άσκησε κριτική στα λεγόμενα Σκουρλέτη περί “κανιβαλισμού ΔΕΗ” , λέγοντας ότι ακούγεται ως αστείο και υποκριτικό από τον άνθρωπο που αποτελεί βασικό στέλεχος της κυβέρνησης και ως υπουργός και βουλευτής υπόγραψε στο νομοσχέδιο που πέρασε το 2014 στο θερινό τμήμα της Βουλής. “Η εκτέλεση της ΔΕΗ ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο – Αύγουστο 2015 , όπου εκχώρησαν το ποσοστό της ΔΕΗ στο ταμείο Σόιμπλε, για 50 δις ευρώ” σχολίασε.

 

“Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ είναι μπροστά στο πλιάτσικο της ΔΕΗ”

Η ίδια έκανε λόγο για απαξίωση της ΔΕΗ που ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια, προκειμένου να πουν ότι είναι πολύ ακριβή και κοστίζουν πολύ οι εργαζόμενοι, ενώ είπε πως “ντρέπεται” για τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, λέγοντας ότι “είναι μπροστά στο πλιάτσικο ” για τη ΔΕΗ.
Ακόμη τα “έριξε” και στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Γιώργο Αδαμίδη, λέγοντας πως στόχος είναι η ανασφάλεια των εργαζομένων , σημειώνοντας πως ¨”οι πολιτικές που στήριζαν και στηρίζουν, έφτασαν τον κόσμο στο να μην μπορούν να πληρώσουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, όχι γιατί δεν θέλουν, αλλά το τιμολόγιο της ΔΕΗ είναι πολλά παραπάνω από το κόστος του ρεύματος”.

 

 

“Εθνικό έγκλημα η εκποίηση της ΔΕΗ” – “Λαγός που κρύβεται ο Καρυπίδης”

Σύμφωνα με την κ. Μακρή “η περιοχή έχει μείνει ακάλυπτη και δεν έχει κανέναν να την υπερασπιστεί  , κανέναν να αντισταθεί”, λέγοντας πως και οι πέντε βουλευτές ψήφισαν την εκποίηση της ΔΕΗ συμμετέχοντας “στο εθνικό έγκλημα”, όπως το χαρακτήρισε. Ακόμη, άσκησε κριτική και στους τοπικούς άρχοντες, χαρακτηρίζοντας εμμέσως τον κ. Καρυπίδη ως “λαγό που κρύβεται”, αφού πρώτα υποσχέθηκε ότι η ΔΕΗ θα πωληθεί ‘πάνω από το πτώμα του” και επί της ουσίας “επικροτεί το ξεπούλημα.
“Η κυβέρνηση θέλει ψυχοφάρμακα “

Τέλος, τόνισε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει ψυχοφάρμακα και ψυχοθεραπεία , μιας και “φτάσαμε στην παράνοια από το παιχνίδι που παίζεται. Να είναι η ίδια η κυβέρνηση και εκπρόσωποι της εκτελεστικής εξουσίας κολλητοί φίλοι και αυλικοί του Μαξίμου και να βγαίνουν το πρωί και να μιλούν για κανιβαλισμό, όταν οι ίδιοι έχουν διορίσει τον κ. Παναγιωτάκη, τα συμβούλια της ΔΕΗ, ελέγχουν το συνδικαλισμό και τα media και την εκποίηση θα υπογράψουν άνθρωποι που διόρισε η κυβέρνησή και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο κ. Σταθάκης. Δεν μπορεί αυτοί που προσκύνησαν να μιλούν για αντίσταση”, κατέληξε.

 


Β.Σ.