ΓΙΑ “ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ” ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Αναχωρεί το πρωί της Τρίτης για τη Σουηδία η τριμελής αντιπροσωπεία που θα έχει ξενάγηση στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας του εν λόγω κράτους, στο προάστιο του Μάλμε. Η αποστολή, το πρόγραμμα της οποίας έχει καταρτιστεί και στη λεπτομέρειά του από το ελληνικό ΥΠΕΞ, θα έχει σαν στόχο να δει η ελληνική πλευρά το σουηδικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να πάρουν την εν λόγω τεχνογνωσία και να την εφαρμόσουν στο ελληνικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας που σχεδιάζεται να υλοποιηθεί στην Πτολεμαΐδα.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον “Π.Λ.” ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Κάτανας, στην εν λόγω αποστολή θα μετέχει ο ίδιος, καθώς επίσης, ένας εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος από την Αθήνα, καθώς και εκπρόσωπος από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Η αποστολή αναχωρεί για Σουηδία την Τρίτη και επιστρέφει την Παρασκευή.
Πρόκειται για συνέχεια του ταξιδιού που είχε γίνει πέρυσι στη Μασσαλία της Γαλλίας, με τη συμμετοχή του κ. Κάτανα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι προ διμήνου είχε επισκεφθεί τη Δυτική Μακεδονία και ο επικεφαλής γάλλος εμπειρογνώμονας , επικεφαλής του γαλλικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας.
“Το ταξίδι οργανώθηκε μετά από συνεχής επικοινωνία του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοντζιά γιατί το εθνικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας θα έχει εθνικό χαρακτήρα και θα αναφέρεται στα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Ευρώπη”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κάτανας .
Προσέθεσε, δε, πως μετά την επιστροφή από τη Σουηδία θα εξεταστεί το Σουηδικό και το Γαλλικό μοντέλο και αφού αναλυθούν τα δύο αυτά κορυφαία στο κομμάτι της πολιτικής προστασίας εκπαιδευτικά μοντέλα, θα μεταφερθεί η κατάλληλη τεχνογνωσία ώστε να εφαρμοστεί στην περιοχή. “Πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό για την περιοχή μας, μια επίσκεψη εθνικού χαρακτήρα, με αναφορά στα Βαλκάνια και την Ν/Α Ευρώπη”, κατέληξε ο κ. Κάτανας.
Β.Σ.


















