“7 χρόνια Μετάβαση”: Ο απολογισμός, η ΔΕΗ και η επόμενη ημέρα

Την πορεία της ενεργειακής και αναπτυξιακής μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας, επτά χρόνια μετά την έναρξη της απολιγνιτοποίησης, ανέδειξε η εκδήλωση της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.

Με τίτλο «7 χρόνια Μετάβαση, από τις υποσχέσεις στην πραγματικότητα. Τι ειπώθηκε – Τι έγινε – Τι μένει – Τι διεκδικούμε», η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αποτίμηση της περιόδου 2019–2026, στον ρόλο της ΔΕΗ στη νέα πραγματικότητα της περιοχής και στις προτάσεις για την επόμενη ημέρα.

Στην εκδήλωση  μίλησαν ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Λευτέρης Τοπάλογλου, ο δημοσιογράφος Γιάννης Κιμπουρόπουλος και ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» Χάρης Κουζιάκης. Ο κ. Τοπάλογλου παρουσίασε στοιχεία για την πορεία της μετάβασης την περίοδο 2019–2026, ο κ. Κιμπουρόπουλος αναφέρθηκε στις αλλαγές στη ΔΕΗ και τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης, ενώ ο κ. Κουζιάκης παρουσίασε την πρόταση της Δημοτικής Κίνησης για την επόμενη ημέρα, μέσα από δέκα άξονες.