Η μνήμη δεν είναι μόνο χρέος, είναι ευθύνη.

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026, στις 6:30 μ.μ., τιμούμε τη μνήμη του Ανθυπολοχαγού και δασκάλου Νικολάου Χατζημιχαηλίδη, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 22 Ιουλίου 1943, σε ηλικία μόλις 28 ετών.

Με καταγωγή από το Πρωτοχώρι Κοζάνης, ο Νικόλαος Χατζημιχαηλίδης άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα τόσο στον τόπο του όσο και στην Κύμη, όπου υπηρέτησε ως δάσκαλος. Η προσφορά και η αυτοθυσία του παραμένουν ζωντανές μέσα από τις μαρτυρίες των ανθρώπων που τον γνώρισαν και των μαθητών του που κράτησαν άσβεστη τη μνήμη του. Φέτος, θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στο χωριό μας, εκπρόσωπο της Κύμης όπου θα δώσει στοιχεία για τη ζωή του Ανθυπολοχαγού που δεν γνωρίζουν πολλοί στον τόπο του.

🕯️ Τρισάγιο στη μνήμη του Ανθυπολοχαγού Νικολάου Χατζημιχαηλίδη
📍 Ηρώο Ανθυπολοχαγού Νικολάου Χατζημιχαηλίδη, δίπλα στο εκκλησάκι της Παναγίτσας, στο Πρωτοχώρι Κοζάνης.
🕡 Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 | 6:30 μ.μ.

Το τρισάγιο συνδιοργανώνουν ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Πρωτοχωρίου και ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Πρωτοχωρίου.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα ακολουθήσει κέρασμα, προσφορά της οικογένειας.

Η θυσία του αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Τον θυμόμαστε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη.