Δήμος Κοζάνης: Ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών του Δήμου Κοζάνης προβλήθηκε πανελλαδικά την Τρίτη 26 Μαΐου 2026, μέσα από την εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Με γνώμονα τη συνεχή στήριξη και ενδυνάμωση της κοινωνικής πρόνοιας και συνοχής, η Δημοτική μας Αρχή προχώρησε στη δημιουργία του Σταθμού στην κεντρική Πλατεία Νίκης πριν από περίπου ένα χρόνο, στελεχωμένος με έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό.

Η νέα αυτή καινοτόμα δομή του Δήμου Κοζάνης, η οποία αγκαλιάστηκε με θέρμη από τους συνδημότες μας, προσφέρει καθημερινά υπηρεσίες μιας πρώτης απλής φροντίδας, όπως είναι για παράδειγμα η περιποίηση ενός τραύματος, η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα ή του σακχάρου ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που αντιμετωπίστηκαν και πιο έντονα περιστατικά, όπως λιποθυμικά επεισόδια.