Τέσσερις προσφυγές θα ασκηθούν από το Δήμο Εορδαίας ενώπιον του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας για να ανασταλούν αποφάσεις του Δήμου Αμυνταίου. Σχεδόν 4εκ δόθηκαν για την απαλλοτρίωση των Αναργύρων στο Δήμο Αμυνταίου και μετά την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και την αναμόρφωση του προϋπολογισμού αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα για έργα του δήμου.

Σύμφωνα με τη θέση της Εορδαίας ο νόμος είναι ξεκάθαρος πρέπει τα χρήματα της απαλλοτρίωσης να κατευθυνθούν σε έργα του οικισμού μετεγκατάστασης. Για αυτό θα γίνουν προσφυγές στις δυο αποφάσεις της δημοτικής επιτροπής αλλά και τις δυο αποφάσεις του Δ.Σ. μετά και την αλλαγή του τεχνικού προγράμματος και της αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμο Αμυνταίου που επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς.

Η Λαϊκή Συσπείρωση εξέφρασε τον προβληματισμός της επί της διαδικασίας και ειδικά για την τοπικιστική διαμάχη μεταξύ των δυο δήμων που φέρνει αδιέξοδο με τη ΔΕΗ να είναι υπεύθυνη για τις υποδομές.

Ι.Π.

Δήμος Αμυνταίου και Δήμος Εορδαίας ερίζουν για τα 4 εκ της αποζημίωσης για απαλλοτρίωση δημοτικών εκτάσεων