ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Στα 67 εκ. ευρώ φτάνει το ύψος του προϋπολογισμού του δήμου Κοζάνης για το 2017, εκ των οποίων τα 20 εκ. ευρώ συμπεριλαμβάνουν το τεχνικό πρόγραμμα. Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το βράδυ της Τρίτης από το δημοτικό συμβούλιο .
Για μια προσπάθεια της δημοτικής αρχής να αλλάξουν αρκετά πράγματα, να βελτιωθεί η καλύτερη συνεργασία και να παραχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα, έκανε λόγο από πλευράς του ο δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης . Ιδιαίτερη στόχευση θα δοθεί στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στην ολοκλήρωση μεγάλων και σημαντικών έ
ργων , η βελτίωση των τεχνικών υπηρεσιών , το άνοιγμα της Βιβλιοθήκης που θα αποτελέσει ορόσημο, το “συμμάζεμα” των οικονομικών κ.α.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Βαλαής, τόνισε πως τα νούμερα περίπου ίδια με το 2015, με ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού να περιλαμβάνει το τεχνικό πρόγραμμα, ενώ παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του δήμου. “Στόχος για το 2017 είναι να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. “Να έχουμε έναν ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο προϋπολογισμό , να είναι εξορθολογισμένος, ισοσκελισμένος και να αντιμετωπίζει την πραγματικότητα που υπάρχει γύρω μας. Η πορεία του δήμου, μέσα σε αυτό το περιβάλλον είναι δύσκολη και δεν είναι κάτι που θα λυθεί μέσα σε 1-2 χρόνια. Είναι μακροχρόνια προσπάθεια, αλλά θα τα καταφέρουμε”.

Λάζαρος Μαλούτας
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Λάζαρος Μαλούτας, έκανε λόγο για έναν μη ειλικρινή προϋπολογισμό , μιας και συμπεριλαμβάνει έσοδα και δαπάνες που αφορούν τα ανταποδοτικά (τέλη καθαριότητας) και ένα κονδύλιο της τάξεως των 600.000 ευρώ αφορούν τη ΔΙΑΔΥΜΑ και θα πάνε εκεί. “Είναι ένας προϋπολογισμός που δεν στοχεύει στην ανάπτυξη, σε μια περίοδο που ακούμε καθημερινά να εκφράζεται η αγωνία για να βρεθούν κάποιες λύσεις στα ζητήματα ανεργίας και απασχόλησης, εμείς επιμένουμε στα μικρά έργα που δεν δίνουν καμία προοπτική στον τόπο”. Μάλιστα, είπε πως είναι αμφίβολη η χρηματοδότηση, αφού το συντριπτικά μεγάλο μέρος των έργων προέρχεται από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης. Για το λόγο αυτό και καταψήφισε η παράταξη Μαλούτα τον προϋπολογισμό , θεωρώντας τον “ανεδαφικό”.
δείτε αναλυτικά το τεχνικό πρόγραμμα
TEXNIKO_PROGRAMMA_DHMOY_KOZANHS
Β.Σ.


















