Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης μίλησε στο Top Channel για διάφορα θέματα μεταξύ των οποίων και για τα θέματα της Ακρινής αισθανόμενος δικαιωμένος για τις επιλογές του. “Στην αρχή έλεγα ναι στη μετεγκατάσταση , τεκμηρίωνα για αυτό , αλλά μετά στη μετάβαση σε εποχή χαμηλού λιγνιτικού αποτυπώματος κατάλαβα γρήγορα ότι αυτό είναι ανέφικτο. Γιατί παραδίπλα είναι και ο Άγιος Δημήτριος που είναι και αυτός σχεδόν τις ίδιες αποσπάσεις από τα ορυχεία , άρα δεν μπορείς να μετεγκαθιστάς τον έναν” .Και συνέχισε λέγοντας ότι ενώ λέμε όχι στην αναγκαστική απαλλοτρίωση βλέπουμε τα προβλήματα των μετεγκαταστάσεων όπως στην Ποντοκώμη που είναι ακόμα άλυτα.

Λόγο έκανε για τον τρόπο που θα δοθούν τα 35 μεγαβάτ μετά από συμφωνία με τη ΔΕΗ ,αλλά και για την ενημέρωση στους κατοίκους της Ακρινής στις 26 Ιουλίου το απόγευμα στις 19:30.

Για την πρόβλεψη μετεγκατάστασης στης Ακρινή στο νέο χωροταξικό της Περιφέρειας ανέφερε ότι αυτό θα διορθωθεί σε δυο μέρες. Μάλιστα επήρε αυτούς που το σκέφτηκαν μιλώντας για το το νόμο που ακυρώνει τη αναγκαστική απαλλοτρίωση που είναι μεταγενέστερος του σχεδίου , μιας κει είχαν κωδικοποιηθεί τα χωριά προς μετεγκατάσταση .”Ορθά προβλέφθηκε ότι θα περιλαμβάνονταν όλοι οι οικισμοί .Τότε δεν είχε αλλάξει ακόμα ο νόμος .Δεν το πήραν είδηση, δεν έγινε ανατροφοδότηση και έμεινε με τους άλλους οικισμούς , κάτι που διορθώθηκε και γρήγορα θα βγει το ΦΕΚ” .

Ιωάννα Παπαδημητρίου

video από Top Channel