Νέα αναβολή στην υπόθεση δολοφονίας της Ανθής Λινάρδου
Για τις 10 Απριλίου 2024 αναβλήθηκε η εκδίκαση στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας της υπόθεσης δολοφονίας της Ανθής Λινάρδου στο Βελβεντό Κοζάνης.
Την αναβολή ζήτησε η συνήγορος της οικογένειας, καθώς η μητέρα του θύματος, που έχει την επιμέλεια των τριών παιδιών της άτυχης γυναίκας, δεν μπορούσε να παραστεί στο δικαστήριο, αφού, όπως έγινε γνωστό, ένα από τα παιδιά νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.
Η νέα αναβολή δόθηκε από την έδρα για την ερχόμενη βδομάδα. Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί εξ αναβολής, μετά την έφεση που κατέθεσε ο κατηγορούμενος, ζητώντας τη μείωση της ποινής του.
Να σημειωθεί ότι πρωτοδίκως ο σύζυγός της Ανθής καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 2021, αφού προηγουμένως είχε ομολογήσει την πράξη του. Η 37χρονη τότε Ανθή Λινάρδου δολοφονήθηκε το 2016 από τον 40χρονο σύζυγό της. Η σορός της βρέθηκε θαμμένη σε κτήμα του γυναικοκτόνου.
Πηγή: ertnews.gr
Στις 10 Απριλίου η συνέχεια στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του Κ. Τζέλιου
Την ερχόμενη Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 θα συνεχιστεί η δίκη που ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας, με κατηγορούμενο τον καθ΄ ομολογίαν δράστη και καταδικασθέντα σε δις ισόβια ειδικό Φρουρό από την Καστοριά που αφαίρεσε τη ζωή του 52χρονου Κοσμά Τζέλιου. Ο άτυχος ιδιοκτήτης ταξί είχε βρεθεί νεκρός σε αγρόκτημα, στη Λεύκη Καστοριάς, τον Μάρτιο του 2017.
Μετά από τρεις αναβολές, η δίκη ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης (4/4) στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη. Σε φορτισμένο κλίμα, κατέθεσαν η σύζυγος και ο γιος του θύματος, καθώς και αστυνομικοί που συμμετείχαν στην έρευνα και στη σύλληψη του κατηγορούμενου.
Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο δράστης είχε καταδικασθεί σε δις ισόβια για τη δολοφονία, καθώς και για τα αδικήματα της ληστείας, της οπλοκατοχής και της οπλοχρησίας.
Πηγή: ertnews.gr


















