Ανάλογα με το συνδυασμό μυρωδικών που θα επιλέξουμε, έχουμε και το ανάλογο αποτέλεσμα. Τι θα λέγατε για μαϊντανό, βασιλικό και δυόσμο;
20′ προετοιμασία
40′ βράσιμο
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4
- 1 κιλό πατάτες με τη φλούδα τους
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- μερικές σταγόνες γούστερ σος
- μερικές σταγόνες ταμπάσκο
- 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα Maille fine
- 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουτ. σούπας ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδου, τσακισμένη
- 1 μεγάλη φρέσκια πιπεριά Φλωρίνης, σε λεπτά φετάκια
- το λευκό μέρος από 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πατατοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης και ποικιλία μυρωδικών, αρχικά πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και, αν χρειαστεί, τις βουτσίζουμε ώστε να απομακρύνουμε όλα τα χώματα.
- Βράζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό (τις βάζουμε από την αρχή, σε κρύο νερό), σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Τις ελέγχουμε τρυπώντας τες με ένα καλαμάκι για σουβλάκι ή με ένα λεπτό μαχαίρι – πρέπει να τις διαπερνά με ευκολία.
- Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα ταψάκι ή σε μια πιατέλα (δεν τις αδειάζουμε απότομα σε σουρωτήρι για να μην διαλυθούν) και μόλις κρυώσουν λίγο, ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
- Αμέσως τις νοστιμίζουμε με το ελαιόλαδο, μερικές σταγόνες γούστερ σος και ταμπάσκο (αν θέλουμε).
- Τρίβουμε ένα μεγάλο μπολ με τη σκελίδα σκόρδου και την πετάμε.
- Βάζουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και τα μυρωδικά στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε τις πατάτες και τις «διπλώνουμε» μέσα στο ντρέσινγκ ώστε να πάει παντού.
- Προσθέτουμε την πιπεριά, το κρεμμυδάκι και αλατοπίπερο και κάνουμε ένα τελευταίο προσεκτικό ανακάτεμα.
- Σερβίρουμε, την πατατοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης και ποικιλία μυρωδικών, χλιαρή, σε θερμοκρασία δωματίου αλλά και δροσερή από το ψυγείο.
Μυστικά
Η σαλάτα αυτή είναι τέλειο συνοδευτικό για φιλέτο κοτόπουλο, ψητό ή σοτέ.
πηγή: Γαστρονόμος