Το απόγευμα της Παρασκευής έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Ηλία Σιδέρη “Η Πολιτική Ιστορία του Νομού Κοζάνης”, στο Κοβεντάρειο.Παρουσία πολλών πολιτικών προσώπων και φίλων του συγγραφέα και με τη δημοσιογράφο Κατερίνα Μαρκοπούλου να έχει αναλάβει την παρουσίαση του βιβλίου όπου περιγράφει  όλες τις εκλογές της μεταπολίτευσης.

Το βιβλίο χωρίζεται σε 12 κεφάλαια και κάθε κεφάλαιο περιέχει τρεις ενότητες: Η πρώτη ενότητα του κάθε κεφαλαίου περιλαμβάνει τα αποτελέσματα των εκλογών στην επικράτεια και στη Κοζάνη, αναλυτικά οι σταυροί προτίμησης των εκλεγμένων και όλα τα ονόματα όλων των υποψηφίων. Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει βιογραφικά εκλεγμένων και μη, και συνολικά στο βιβλίο περιέχονται όλα τα βιογραφικά όλων των εκλεγμένων βουλευτών του Νομού Κοζάνης. Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει υλικό από κάθε εκλογική διαδικασία, φωτογραφίες, αποκόμματα τύπου, λόγοι που εκφώνησαν οι βουλευτές στο κοινοβούλιο, ερωτήσεις που κατέθεσαν κ.α. Σημαντικό μέρος του βιβλίο αποτελούν τέσσερα κείμενα: 2 δύο πρώην βουλευτές (Π. Κουκουλόπουλος – Ηλ. Βλαχόπουλος) και δύο πρώην πολιτευτές (Σπ. Χαλβατζής – Αν. Νανοπούλου) έγραψαν αποκλειστικά για το βιβλίο και αναφέρονται στις εκλογικές διαδικασίες που συμμετείχαν!
Στο πλαίσιο της παρουσίασης ο χώρος του Κοβεντάρειου εμπλουτίστηκε με φωτογραφίες και εκλογικό υλικό, ενώ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης προβλήθηκαν σχετικά βίντεο.

vivlio-sideri-1

vivlio-sideri-3

vivlio-sideri-4

vivlio-sideri-5

vivlio-sideri-6

vivlio-sideri-7

vivlio-sideri-8